A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Renault megerősítette a Red Bull-szerződést

Vágólapra másolva!
A Renault pénteken hivatalos közleményében erősítette meg, hogy valóban szerződést kötött a Red Bullal, így a jövőben az energiaital-gyárosok egyik csapatát látja majd el erőforrásokkal.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt a Red Bull igazgatója, Dietrich Mateshitz már a hét elején elárulta, a francia autógyártó vasárnap szerződést kötött az osztrák nagyvállalattal az Olasz Nagydíjnak helyet adó Monzában.

A Renault azonban péntekig várt a hivatalos bejelentéssel, melyet a cég F1-es részlegének elnöke, Alain Dassa, illetve a csapat ügyvezető igazgatója, Flavio Briatore látott el szignójával.

"Mindenképpen jó dolog, hogy a Forma-1-ben egy újabb csapat használ élvonalbeli erőforrásokat. Ez a szerződés továbbá megerősíti a Renault jelenlétét a sportban. Már alig várjuk, hogy megkezdjük a munkát egy olyan dinamikusan fejlődő, ambiciózus csapattal, mint a Red Bull" - állt a közleményben.

A Red Bull azonban még nem nevezte meg, melyik csapata fog Renault motorokkal versenyezni a jövő évben. Mateshitz viszont nem titkolta, hogy első számú csapatának szánja a Renault motorokat, ám erre csak akkor kerülhet sor, ha a Ferrarival szerződést tudnak módosítani, ugyanis az olaszokat a 2007-es idény végéig érvényes kontraktus köti a Red Bull Racing versenyistállóhoz.

Ha viszont a Ferrari nem enged, akkor sincs nagy probléma, mert a Cosworth szerződése az idény végén lejár a Scuderia Toro Rossóval, így ebben az esetben a faenzai kiscsapat kaphatja meg a Renault erőforrásokat.

A Red Bull Racing technikai igazgatója, Adrian Newey eközben elmondta, jobban szeretné, ha a Renault motorok az első számú csapathoz kerülnének, ugyanis a franciák V8-as egységei nem igényelnek olyan hatékony hűtést, mint a Ferrari erőforrásai, mellyel lehetősége lenne egy jóval merészebb aerodinamikai csomaggal ellátni a jövő évi versenygépet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!