Vágólapra másolva!
Michael Schumacher továbbra is minden erejével a bajnoki cím megszerzésén fog munkálkodni, és visszavonulása nem fog kihatni teljesítményére.
Vágólapra másolva!

A Ferrari hétszeres világbajnoka a két héttel ezelőtt megrendezett Olasz Nagydíjon roppant fontos győzelmet aratott, mellyel három futammal a szezon vége előtt két pontra csökkentette lemaradását Alonsóval szemben a világbajnokságban.

Schumacher a monzai megmérettetést követően maga jelentette be, hogy az év végén visszavonul, ám úgy gondolja, hogy döntése nem lesz kihatással a bajnoki címért folytatott küzdelemre.

"Nem akarok azon gondolkodni, mi történt korábban és mi lesz később" - mondta Schumacher. "Minden erőmmel a bajnokságra koncentrálok: még három verseny van hátra, és mindet mi akarjuk megnyerni. Egyre jobban faragunk a hátrányunkból, és a konstruktőrök versenyében már meg is előztük a Renault-t. Mindkét bajnoki címre esélyesek vagyunk. Jelenleg a bajnokság az elsődleges, minden más várhat."

A 37. életévében járó Schumacher, aki egyébként a mezőny legidősebb tagja, elárulta, jókor hozta meg döntését.

"Már nem leszek fiatalabb, így fel kellett tennem magamnak a kérdést, tudom-e tartani ezt a szintet, és lesz-e elég energiám ahhoz, hogy továbbra is az élen tudjak maradni. Természetesen még fit vagyok, és versenyképes, de vajon meddig bírnám? Soha nem akartam középszerű versenyző lenni. Az nem én lennék" - magyarázta Michael, aki örül annak, hogy az Olasz Nagydíjon jelentette be visszavonulását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről