A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hamilton: Minden olyan, mint az álom

Vágólapra másolva!
A GP2-es széria újdonsült bajnoka, a McLaren-Mercedes egyik pilótajelöltje, Lewis Hamilton kedden kipróbálta az ezüstnyilat néhány kör erejéig.
Vágólapra másolva!

A McLaren vezetősége még nem döntött jövő évi felállást illetően, de sokak szerint Hamilton személyében már megtalálták az ideális személyt, aki Alonso csapattársa lehet. A 19 éves pilóta szerdán és csütörtökön Silverstone-ban tesztlehetőséget kapott a csapattól. Az F1Total interjút készített az ifjú titánnal, most ebből szemezgetünk.

Hogyan telt az első napod Silverstone-ban?

Lewis Hamilton: "Nagyszerű nap volt ez számomra, szuper érzés volt reggel a garázsba menni. Nagyon izgatott voltam, hiszen mikor kimentem a pályára, és világos lett előttem, hogy hol is vagyok valójában, akkor kicsit megszédültem. Nagyszerű érzés volt."

Mikor tudtad meg, hogy tesztelhetsz a McLarennél?

LH: "Néhány napja értesítettek. Éppen a McLaren edzőtermében tréningeztem, amikor közölték velem a hírt. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen lehetőséghez jutottam."

Kedden először ültél Forma-1-es autóban, milyen érzés volt?

LH: "Őrületes élmény volt, amikor elindultam. Felvettem a saját overálomat, a sisakomat és beültem a számomra öntött ülésbe. A GP2-es szezon nemrég ért véget, de el kellett felejtenem, hiszen 100 százalékig csak a jelenlegi munkára akartam koncentrálni. Minden alkalommal, amikor beindult az autó, fülig ért a szám. Először megpróbáltam leplezni, de aztán mindig kiült a vigyor az arcomra. Amikor először elhagytam a bokszot, az örökké emlékezetes pillanat marad számomra. Később biztosan minden más lesz, ha megszokom a dolgokat, de most olyan, mintha álmodnék."

A Forma-1-es autó miben más, mint a GP-es versenygép?

LH: "Az összehasonlításhoz még túl korainak tartom az időpontot, hiszen eddig csak néhány bemelegítő kört tettem meg. A motor sokkal hangosabb és tisztább, de ezzel nem mondok újat. A váltó viszont hihetetlenül gyors a GP2-höz képest. A fékeket még nem volt alkalmam igazán kipróbálni, de biztos vagyok benne, hogy szerdán már ezt is meg fogom tenni."

Éreztél bármiféle nyomást magadon?

LH: "Nem, nem éreztem semmiféle nyomást, és a csapat is többször elmondta, hogy erre nincs is okom. Kedden egyszerűen csak annyi volt a dolgom, hogy megtegyen pár kört, hogy legyen néhány kilométer mögöttem. Nagyon hosszú út vezetett idáig, amíg megkaptam ezt a lehetőséget. de emiatt nem nehezedett rám különösebb teher. Az idő nem sürget, nem kell egyből mindenkit megvernem, van időm megszokni az autót. "

Az idei év eddig nagyszerűen alakult számodra. Ez az eddigi csúcsa a pályafutásodnak?

LH: "Igen, az mindent visz, hogy lehetőséget kaptam egy McLaren-Mercedes tesztelésére. Nagyon várom az elkövetkezendő két napot."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!