Vágólapra másolva!
A portugál Tiago Monteirót sem hagyta hidegen a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszavonulásának híre.
Vágólapra másolva!

Monteiro is elismeri Schumacher kvalitását, de a portugál úgy véli, hogy az élő legendáról már jövőre is alig fognak beszélni, hiszen lesz, aki pótolja őt a Forma-1-ben: "Természetesen most mindenki Michael pályafutásáról, az eredményeiről és a visszavonulásáról beszél, de Forma-1-ben gyorsan változnak a dolgok."

"Anélkül, hogy bárki is elfelejtené őt, jövőre amikor elrajtol az új szezon, akkor már senkinek nem fog eszébe jutni, hogy ő nincs ott a kockás zászlónál. Az élet megy tovább"- vélekedett Monteiro.

"Így volt ez a Damon Hill, Nigel Mansell és Ayrton Senna utáni érában is. Jönnek új bajnokok, új hősök, akik meghódítják a szurkolókat. Az elkövetkezendő hetekben és hónapokban persze még sokat fognak Michaelről beszélni, de jövőre már nem fogják olyan gyakran emlegetni őt, azoké lesz a főszerep, akik versenyeznek majd."

Monteirónak igazán közeli kapcsolata soha nem volt Schumacherrel, de ennek ellenére is jó embernek tartja: "Minél közelebbről ismeri őt az ember, annál jobban kedveli. Én mindig is csodáltam őt. A pályafutása valami egészen hihetetlen, meg sem lehet közelíteni az ő eredményeit."

"Számomra az volt az egyik legnagyobb meglepetés, hogy Michael a valódi életben mennyire nyílt. Mikor beszél vele az ember, akkor teljesen más kép alakul ki benne, mint amikor csak kívülről látja. Nagyon büszke vagyok, és szerencsésnek érzem magam, amiért vele együtt versenyezhettem, de az élet megy tovább"- fejezte be Monteiro.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!