A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Alonso már nem rajong a Renault-ért

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso azzal magyarázza a Renault-tól való távozását, hogy már nem lángol a francia gárda iránt, új csapata, a McLaren pedig az elmúlt tíz évben mindig az élmezőnybe tartozott.
Vágólapra másolva!

Egy Alonso által mesélt legenda szerint a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Ron Dennis és a spanyol közt az első beszélgetés a 2005-ös szezonban zajlott le. Az egyik futam után, amit Raikkönen nyert meg, a dobogón tréfálkozott egymással a két fél, de hamarosan valóság lett a poénkodásból.

Néhány héttel a fenti pezsgőzés után a 2007-es szerződést tető alá is hozták. Alonso nem bánta meg ezen döntését: "A Renault iránti rajongásom megszűnt. Váltásra volt szükségem. Nagyot alkottunk együtt, a negyedik hely után megnyertük a konstruktőri világbajnokságot, és én is nyerni tudtam. Többet azonban már nem lehet kihozni a helyzetből. Úgy éreztem, hogy a csúcson kell kiszállnom."

A világbajnoki címvédőt elhatározásában az is megerősítette, hogy a Renault jövője sokáig bizonytalan volt: "Szerintem a jövőben a Renault már nem fog annyit áldozni a Forma-1-re, amennyi a győzelemhez szükséges lenne. A McLaren az elmúlt tíz évben viszont mindig az élcsapatok közé tartozott. Kevés rá az esély, hogy 2007-ben lebukjon, mondjuk a nyolcadik helyre."

A Ferrari nem volt konkurenciája a McLarennek Alonso megszerzésében, mert a vörösök csapatfőnöke, Jean Todt soha nem is tett ajánlatot a spanyolnak: "De ha jobban belegondolok, nem is fogadtam volna el"- nyilatkozta az idei pontversenyben két egységgel vezető Alonso. "Az az érzésem, hogy a Ferrarit valahogy jobban tisztelik a többi csapatnál. Inkább egy másik gárda színeiben versenyzek, és mindent megteszek azért, hogy legyőzzük őket."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!