Weber: Michael nem hagyja el a Ferrarit

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher menedzsere, Willi Weber elárulta, a jövőben mindketten a Ferrarinál maradnak, noha védence három héttel ezelőtt bejelentette visszavonulását. Az üzletember azt viszont még nem tudja, milyen pozíciót fognak betölteni az olaszoknál.
Vágólapra másolva!

Willi Weber évtizedek óta egyengeti Michael pályafutását, ám azt követően, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnoka az Olasz Nagydíjon bejelentette visszavonulását, az üzletember jövője is bizonytalanná vált. Weber azonban elmondta, nem aggódik, mert jelen állás szerint minden jel arra utal, hogy mindketten a Ferrarinál folytatják "pályafutásukat".

"Még semmi sem biztos. Michaellel tartok, ám most lesz egy kis szünetünk, de továbbra is a Ferrarinál maradun különböző okok miatt" - vallotta be Weber. "Egyelőre még nem tudom, milyen szerep jut majd nekünk a csapatnál a jövőben, de a Ferrarinál maradunk, és Michaelnek mindig szüksége lesz egy menedzserre, hiszen ő a világ legjobb versenyzője. Rengeteg dolgunk van még, számos szponzorral szeretnénk tovább folytatni a kapcsolatunkat, és talán egy nap ismét visszatérek egy fiatal német tehetséggel. Még nem tudom."

Arra a kérdésre, hogy megkönnyebbülés volt-e Michael számára a monzai bejelentés, Weber a következőket válaszolta: "Ebben nem vagyok biztos. Folyamatosan beszélgettünk erről. Ez egy olyan döntés, mely az egész életed megváltoztatja, Michael tele volt érzelmekkel, így nem volt egyszerű számára a választás. Hónapok óta beszéltünk erről, és hétről hétre tisztázódott benne, hogy mit is szeretne. Végül aztán úgy határozott, hogy az év végén befejezi versenyzői pályafutását. Soha nem beszéltünk arról, mik szólnak a folytatás mellett és ellene. Ez soha nem volt szempont. Csak arról beszéltünk, hogy folytatjuk, avagy sem."

Weber arra is kitért, hogy szerinte jobb lett volna az év végén bejelenteni Michael jövőbeli terveit, ám ő nem szólt bele védence döntésébe, és tiszteletben tartotta, hogy a hétszeres világbajnok már Monzában nyilvánosságra szeretné hozni döntését - noha szerinte ez beárnyékolta az Olasz Nagydíjon aratott fantasztikus győzelmét.

"Az ember soha nem tudhatja, mikor jön el a legmegfelelőbb idő arra, hogy bejelentse visszavonulását. Azonban úgy érzem, helyesen tette, mikor az Olasz Nagydíjat követően hivatalosan is megerősítette: az évad végén visszavonul."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!