A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Berger: Schumachernek kell nyernie

Vágólapra másolva!
A hétvégéi Kínai Nagydíj után a 2006-os világbajnoki címért folytatott harc minden eddiginél kiélezettebb lett, Schumacher beérte a címvédő Alonsót. Az egykori pilóta, Gerhard Berger szerint a német idén megnyeri nyolcadik vb-elsőségét.
Vágólapra másolva!

Berger nagyon örül neki, hogy ilyen izgalmas a hajrá, szerinte mindenkinek tetszik az, ami az utóbbi időben a pályán zajlik, nem beszélve arról, ami még ránk vár: "Annyira tökéletes minden, hogy jobbat nem is tudnánk elképzelni. Szenzációs hajrá vár ránk a hátralévő két futamon. Azt hiszem, hogy minden szurkoló megtalálja majd a számítását, senkinek sem lehet oka panaszra."

A vb két esélyese, Michael Schumacher és Fernando Alonso fej-fej mellett állnak az élen, ez pedig nem mindennapi a Forma-1-ben: "Az elmúlt években valóban nem volt jellemző, hogy ennyire szoros legyen a küzdelem. Az idei év kifejezetten nagy csatát hozott a Ferrari és a Renault között. Schumacher és Alonso párharca pedig az ínyenceknek is kedvére lehet, hiszen egy nagy klasszis pályafutása utolsó szezonját futja, és azzal a pilótával küzd, aki átveheti tőle a stafétát. Ez fantasztikus!"

A Toro Rosso istálló társtulajdonosa azt is tudni véli, hogy kit avatnak bajnokká a szezon végén: "Csak Michaek Schumacher nyerheti az idei bajnokságot. Egyszerűen azért, mert hihetetlen akarattal küzd azért, hogy ismét bizonyítson. A kínai futamon is megmutatta, hogy milyen kivételes képességei vannak. Neki és a Ferrarinak kell nyernie."

"Az előttünk álló hétvégén Japánba látogat a mezőny, és Michael specialistája a suzukai pályának. Így ott is remek csatára van kilátás, de a német van kedvezőbb helyzetben"- fejezte be értékelését Berger.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!