A Bridgestone átgondolja gumiválasztását

Vágólapra másolva!
A Bridgestone minden eddiginél keményebben készül a Japán Nagydíjra, noha a hétvégén mindenki nagy meglepetésére győzelmet aratott az esővel tarkított kínai futamon.
Vágólapra másolva!

Bár a szombati időmérő edzésen nyújtott pocsék teljesítményét követően úgy tűnt, a Michelin kenterbe vágja a Bridgestone-t, a japán beszállító a vasárnapi futamon a száradó pályának köszönhetően feltámadt, és Michael Schumacher révén győzelmet aratott.

Már a Magyar Nagydíjon is látni lehetett, hogy a Bridgestone korábbi előnye teljesen elveszett a vizes aszfalton, és az esőgumik terén a Michelin toronymagasan átvette a vezetést. Így tehát nem volt meglepő, hogy a Bridgestone-os csapatok versenyzői közül egyedül Michael Schumacher tudott csak bejutni az első tíz közé a szombati időmérő edzésen Sanghajban.

A japán gumigyártó számára azonban megkönnyebbülés volt, hogy a versenyt megelőzően már nem esett az eső, így sejteni lehetett, hogy a pálya folyamatosan száradni fog. A jóslat be is jött, és ahogy száradt az ideális ív, egyre jobban teljesítettek a Bridgestone gumik. Mindezek ellenére a nagyvállalat vezetése tisztában van azzal, hogy ha esni fog az eső az évad utolsó két versenyén, borzalmasan nehéz lesz a dolguk.

"El kell gondolkodnunk a hétvége történésein, és meg kell vizsgálnunk, mi is történt pontosan" - mondta a Bridgestone technikai menedzsere, Hisao Suganuma. "Aztán majd eldöntjük, mit kell tennünk a hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjig, hogy jobbak lehessünk. Egyelőre még nem tudjuk, mitévők legyünk, vagy hogy egyáltalán kell-e változtatnunk valamin."

A szakember azt is elárulta, a szombati időmérő után egyáltalán nem volt biztos benne, hogy pontot szerezhet a Ferrari a versenyen. Akkor kezdett el optimistán gondolkodni, mikor két órával a verseny előtt elállt az eső.

"Azt kell mondjam, elégedett vagyok, mert a szombati időmérőt követően nagyon csalódott voltam" - mondta. "Mikor vasárnap reggel kinéztem, és láttam, hogy esik az eső, tudtam, nem lesz egyszerű számunkra a mai verseny. Viszont mikor délben elállt az eső, és a szél is felkerekedett, kezdtem megnyugodni."

A Bridgestone egyértelműen visszaesett az elmúlt évekhez képest az esős gumik terén, mellyel a Michelin átvette a vezetést. A japánok termékei azonban a száradó pályán most is remekül teljesítenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről