A kis Piquet Fisichella ülésére hajt

Vágólapra másolva!
Nelson Piquet Jr. még alig kapta meg tesztpilótai állását a Renault-nál, máris Giancarlo Fisichella ülésére pályázik, melyet tervei szerint akár már a 2008-as idényben megszerezhet.
Vágólapra másolva!

A világbajnok Renault versenyistálló a jövő évet a Giancarlo Fisichella Heikki Kovalainen párossal kezdi majd meg, miután Fernando Alonso a 2007-es idényről a McLarent erősíti majd.

A franciák újonnan kinevezett tesztpilótája, az ifjabbik Piquet azonban úgy gondolja, Fisichella 2008-ban visszavonulhat, és helyét ő örökölheti meg a csapatban.

"Fisichella 2008-ban visszavonulhat, és ha minden jól megy, akkor én lehetek az utódja" - mondta bizakodóan a kisebbik Piquet, aki az idei évben a második helyen végzett a Forma-1 előszobájaként is emlegetett GP2-es géposztályban. "Mivel a Renault most szerződtette le Kovalainent, valószínűleg Fisichella távozik előbb a csapattól az életkora miatt."

"Briatore partnerként kezel. Segített abban is, hogy bekerüljek a Forma-1-be, és szinte mindent neki köszönhetek, amit eddig a királykategóriában elértem" - magyarázta a brazil versenyző. "Érdekli a sorsom, és nekem egy olyan ember kell, aki segít a karrierem építésében, mert édesapámnak erre sajnos nincsen ideje. Flavio a Renault ügyvezetője, befolyásos ember, és azt szeretné, ha egy nap a csapat versenyzője lennék."

Bár Nelsinho szerződése csak a 2007-es idényre szól, már idén megkezdte a munkát a Renault színeiben, és a legutóbbi tesztprogram alkalmával már azt a motort is kipróbálhatta, mellyel Fernando Alonso fog harcba szállni a bajnoki címért a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

"Ezen a héten csak gyakoroltam, ez még nem volt hivatalos teszt, bár sok területre bepillantást nyerhettem a Renault jóvoltából" - mondta Piquet. "Ez még csak a kezdet, rengeteg munka áll még előttem."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!