Raikkönen kezdett az élen Brazíliában

Vágólapra másolva!
A McLaren finn versenyzője, Kimi Raikkönen végzett az élen a Brazil Nagydíj pénteki első szabadedzésén, ahol az előzetes jóslatok ellenére nem esett az eső. A világbajnokság két nagy esélyese, Alonso és Schumacher nem teljesített mért kört.
Vágólapra másolva!

Raikkönen, aki utolsó versenyére készül a McLarennel, 1:13.764-es idejével állt az élre a helyi idő szerint délelőtt megrendezett szabadedzésen, ahol most is a harmadik számú versenyzőké volt a főszerep. A finn pilóta mögött a Honda tesztelője, Anthony Davidson, és a Williams tartalékversenyzője, Alexander Wurz végzett.

Sem a Ferrari, sem a Williams versenyzői nem gördültek pályára az egyórás tréningen, míg a bajnoki címe megvédésére készülő Fernando Alonso és csapattársa, Giancarlo Fisichella is csak egy-egy bemelegítő kört teljesítettek.

Hűvös, borult idő fogadta a versenyzőket az első edzésen, ám az eső távol maradt, pedig az elmúlt két napban folyamatosan esett. A levegő hőmérséklete 20, míg az aszfalté 27 fok volt.

Elsőként a Williams tartalékembere, Alexnader Wurz hajtott ki a pályára, aki – „meglepő módon” – azonnal az élre állt. Az osztrák pilóta húsz percig trónolt az első helyen, majd jött Davidson a Hondával, és átvette tőle a vezetést. A brit sofőr azonban nem örülhetett sokáig, mert a mindössze csak tizenkilenc esztendős Sebastian Vettel ismét elkápráztatta a nagyérdeműt, és a BMW-vel felugrott az élre.

Az edzés felénél járva semmi jele nem mutatkozott annak, hogy az élcsapatok versenyzői kimerészkednének a pályára. Szinte semmi nem történt az első edzésen, a legnagyobb szenzációt az keltette, mikor Fernando Alonso hét perccel a tréning vége előtt kihajtott a pályára, hogy teljesítse bemelegítő körét, ahogy azt csapattársa, Giancarlo Fisichella is tette.

Ernesto Viso és Jarno Trulli egyszer megpördültek, ám mindketten folytatni tudták a körözést. Michael Schumacher pályafutása utolsó versenyén nem gördült pályára az első tréningen, noha mindenki azt várta, hogy a hétszeres világbajnok elhagyja a Ferrari garázst.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről