Schumi nélkül a németeknek nem kell az F1

Vágólapra másolva!
Egyes előrejelzések szerint Michael Schumacher visszavonulása a Forma-1 németországi tévénézettségi adataira is drasztikus hatással lehet, sokak szerint akár 15-25 százalékkal is csökkenhetnek az eddig mért adatok.
Vágólapra másolva!

Kétségtelen, hogy a Ferrari rekordbajnokának volt az egyik legnagyobb szurkolótábora, és ez most a német Sport+Markt nevű, médiakutatással is foglalkozó cég felmérése szerint is beigazolódott. A motorsport iránt rajongóknak csak a 49 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a jövőben is figyelemmel kíséri majd a Forma-1 eseményeit a televízióban. A most véget érő szezonban ez az arány 63 százalék volt.

Hasonlóan látványos zuhanás a teniszsportban volt tapasztalható akkor, amikor a két német legenda, Boris Becker és Steffi Graf is befejezte pályafutását. A Sport+Markt szerint a Beckerék idejében mért adatokat azóta sem sikerült megközelíteni. A szakemberek arra számítanak, hogy a következő szezonban a Forma-1 nézettségi mutatói is 15-25 százalékkal csökkenni fognak Németországban.

A száguldó cirkuszban továbbra is szép számmal lesznek jelen a németek, de sem Ralf Schumachernek, sem Nick Heidfeldnek, de még Nico Rosbergnek sincs akkora rajongótábora, mint a hétszeres bajnoknak volt. A német kutatók szerint viszont a rajongóknak szükségük van egy bálványra, enélkül lényegesen kevesebben fognak leülni a tévékészülékek elé.

A Forma-1-ben két olyan német márka is jelen van, mint a BMW és a Mercedes, de a felmérések szerint a szurkolók nagy része csak akkor drukkol "hazai" gárdának, ha ott egy német versenyző ér el sikereket.

Michael Schumacherért nem csak Németországban, de a világ minden táján több millióan rajongtak. A német klasszis visszavonulásával tehát nem csak a pályán, de közvetve a televíziók előtt is nagy űrt hagyhat maga mögött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!