A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kétévente lehet Brit- és Francia Nagydíj

Vágólapra másolva!
A Brit-, és a Francia Nagydíj a jövőben felváltva rendezhet futamot a Forma-1-ben, ugyanis a szervezők csak ilyen módon tudják elérni, hogy új versenyek is helyet kaphassanak a bajnokságban, jelentette ki a sport impresszáriója, Bernie Ecclestone.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Németország a jövő évtől már csak egy futamot rendezhet, illetve a San Marinoi Nagydíj törlésével Olaszország is elvesztette második versenyét, a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone figyelmeztetett, a jövőben nagy valószínűséggel más európai országok is csak felváltva rendezhetnek versenyt - hogy új országok is csatlakozhassanak a királykategóriához.

Azzal, hogy Dél-Korea a 2010-es idényben helyet kap a versenykiírásban, illetve India is megkezdte már a tárgyalásokat egy esetleges verseny megrendezéséről, Ecclestone rávilágított arra, csak abban az esetben kerülhetnek új helyszínek a versenynaptárba, ha egyes országok felváltva rendeznek futamokat.

Ecclestone a Bloomberg hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, a helyfelszabadítás egy lehetséges és kézenfekvő módja az lenne, ha az egyik évben Silverstone-ba, a rákövetkezőben pedig Magny-Cours-ba látogatna a száguldó cirkusz.

A Forma-1 nagyguruja szerint a francia szervezők örömmel fogadják a felvetést, bár kétségei vannak afelől, mit szólnak az ötlethez a britek, ugyanis attól tart, ők ellenezni fogják javaslatát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!