A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Piquet szerint fia lehet Fisichella utódja

Vágólapra másolva!
A Forma-1 egykori világbajnoka, Nelson Piquet szerint fia, Nelsinho akár már a következő idényben bemutatkozhat a királykategóriában, feltéve ha Giancarlo Fisichella nem tudja felvenni a lépést újdonsült csapattársával, Heikki Kovalainennel.
Vágólapra másolva!

A GP2-es széria tavalyi második helyezettje, a finn nemzetiségű Kovalainen veszi át Fernando Alonso megüresedő helyét a Renault-nál, és a következő évet Giancarlo Fisichella csapattársaként kezdi majd meg a Forma-1-ben, aki minden erejével azon lesz, hogy spanyol kollégája távozása után visszavágjon az elmúlt két évben elszenvedett súlyos vereségért.

A kis Piquet a jövő évben a Renault tesztpilótájaként tevékenykedik majd a királykategóriában, ám édesapja úgy gondolja, ha Fisichella nem lesz képes felvenni a harcot újdonsült kollégájával, akkor nem kizárt, hogy már a jövő évben bemutatkozhat Nelsino a Forma-1-ben.

"Nelsinho a jövő évben a Renault tanonca lesz. Mikor még a Brit Forma-3-ban versenyzett, a Williams jóvoltából részt vett egy tesztprogramon, és már akkor elkápráztatta sebességével a szakértőket. Most azonban már túl van egy GP2-es bajnokságon, így sokkal közelebb került hozzá a Forma-1. Már első Renault-os tesztprogramján gyorsabb volt Kovalainennél" - mondta az idősebbik Piquet a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában.

"Most már csak az a kérdés, mennyire jó az a finn srác. Ha gyorsabb lesz, mint Fisichella, akkor jó esélye van Nelsinhónak arra, hogy akár már a következő évben versenyzési lehetőséget kapjon a Renault-tól. Akár év közben, de legkésőbb 2008-ban" - tette hozzá a papa, aki szerint jövőre is a Renault fogja diktálni a tempót a Forma-1-ben, feltéve ha versenyzői hozzák a tőlük elvárt teljesítményt.

"A csapat továbbra is verhetetlen lesz. Ahhoz, hogy világbajnok legyen egy csapat, először is egy jó autóra van szüksége, majd egy jó versenyzőre. Az nem elég, ha csak az egyik van meg, mindkettőnek ott kell lennie ahhoz, hogy győzelmeket érhess el" - tette hozzá Piquet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!