Theissen izgatottan várja a Zanardi tesztet

Vágólapra másolva!
A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen izgatottan várja, miként teljesít majd Alex Zanardi a kimondottan számára kialakított Forma-1-es versenygépükben a hétvégén Valenciában.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző a Forma BMW záró futamának helyet adó spanyolországi Valenciában próbálhatja ki magát a BMW Sauber F1.06-os kódszámmal ellátott versenygépében. Zanardi a 2001-es lausitzringi tragikus balesete óta - ahol mindkét lábát elvesztette - nem ült Forma-1-es versenyautóban.

A csapat Zanardi számára teljesen átalakította a pilótafülkét, a gázadáshoz, illetve a fékezéshez speciális karokat szerelt a kormány egyik oldalára, ami nem újdonság az olasz pilóta számára, hiszen az elmúlt két évben éppen ilyen módon kialakított túraautóban versenyzett a Túraautó Világbajnokságban (WTCC).

"Eredetileg úgy volt, hogy Alex odajött hozzám és a következőt kérdezte: 'nem akarom megtudni, milyen gyors is valójában az autó?' Mi mást is válaszolhattam volna erre, hogy rendben, próbáljuk meg, hiszen nem kerül sok munkába átalakítani a versenygépet" - mondta Theissen. "Azonban egyelőre még számomra is rejtély, miként birkózik majd meg a feladattal. Nehéz előre megmondani, miként fog teljesíteni. Először is meg kell néznünk, tud-e olyan keményen fékezni, mint ahogy azt a túraautóban teszi. Szóval vannak még fehér foltok."

"Mindezek ellenére lehetőséget szerettem volna biztosítani neki, mert megérdemli. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus lesz ez a rendezvény."

Maga Zanardi azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget a hétvégi tesztnek, különösen azért nem, mert nem először ül Forma-1-es versenygépbe.

"Izgatottan várom, de vegyesek az érzéseim" - mondta Zanardi az Autosport-nak adott nyilatkozatában. "Vannak szavak, melyek elkeserítenek, de arra kell emlékeznem, hogy már vezettem F1-es versenygépet, és a világ legelitebb kategóriájában is megálltam a helyem. Szóval nem olyan lesz ez a teszt, mint amikor először vezettem F1-es gépet. Ha ez lenne a helyzet, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal izgatottabb lennék. Azonban úgy gondolom, érdekes kihívás lesz számomra ez a teszt."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!