Bourdais egyre közelebb a Forma-1-hez

Vágólapra másolva!
A Champ Car háromszoros világbajnoka, Sebastien Bourdais lehet a Scuderia Toro Rosso egyik versenyzője a 2008-as idényben, miután a gárda vezetőségét lenyűgözte a francia sofőr teljesítménye az elmúlt heti jerezi teszteken.
Vágólapra másolva!


A francia versenyző, aki az idei évben megszerezte zsinórban harmadik bajnoki címét az amerikai Champ Car szériában, már évek óta vágyakozik a Forma-1-be, ám eddig minden próbálkozása kudarcot vallott. A 27 éves sofőr, aki 2002-ben megnyerte az azóta GP2-re keresztelt F3000-es bajnokságot, majd tesztelt az Arrows színeiben, soha nem kapott versenyzési lehetőséget a királykategóriában.

Bourdais legutóbb a Renault-nál próbálkozott, ám a világbajnok istálló egy cseppet sem érdeklődött iránta, amiért - talán jogosan is - megharagudott a franciákra. A sztárversenyző korábban elmondta, már végleg letett a Forma-1-ről, azonban szívesen kipróbálná magát egy tesztprogram alkalmával.

A francia versenyzőnek azonban az elmúlt héten lehetősége volt kipróbálnia egy F1-es masinát a spanyolországi Jerezben, ahol a Toro Rosso versenyistálló jóvoltából három napon át tesztelhetett. Bourdais remekül szerepelt, az utolsó napon már szinte teljesen megközelítette a gárda jövő évi versenyzőjét, Vitantonio Liuzzit, míg márkatársát, Scott Speedet le is előzte.

Ezen felbuzdulva a csapat társtulajdonosa, Gerhard Berger elmondta, nem tartja kizártnak, hogy Bourdais lesz a csapat egyik versenyzője a 2008-es idényben, miután a jövő év végén lejár szerződése a Newman/Haas istállóval.

"Valóban, jó eséllyel pályázik a 2008-as versenyzői ülésre" - mondta Berger az Autosport-nak. "2007-ben még biztosan nem lesz a miénk, ugyanis érvényes szerződés köti az amerikai szériába, és ezt tiszteletben szeretném tartani."

"Úgy gondolom remek munkát végzett az elmúlt heti teszteken, ami nem lepett meg különösen, hiszen ezt is vártam el egy ilyen tehetségtől, mint ő. Az Államokban is remek munkát végez, már egy jó ideje figyelemmel követem pályafutását."

Bár Bourdais a jövő évben még biztosan a Champ Car szériát erősíti majd, Berger elárulta, egyelőre még nem döntöttek Liuzzi és Speed sorsáról, noha az elmúlt héten a csapat vezetője, Franz Tost megerősítette, mindkét sofőrnek érvényes szerződése van a csapattal.

"Jelenleg még javában zajlanak a tárgyalások, semmi nincs eldöntve" - mondta Berger. "Azt mondhatom, hogy Tonio és Scott a két legesélyesebb, de még bármi megtörténhet. Közel vagyunk a megállapodáshoz, és talán még ebben az évben bejelentést tehetünk."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről