A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kubica aggódik, hogy fel kell adnia stílusát

Vágólapra másolva!
Robert Kubica attól tart, hogy az idei évtől egyedüli beszállítóként tevékenykedő Bridgestone gumik megváltozott összetétele és szerkezete miatt változtatnia kell vezetési stílusán, mert csak így hozhatja ki az új abroncsokból a maximumot.
Vágólapra másolva!

A lengyel versenyző a tavalyi év második felében mindenkit levett a lábáról agresszív és eltökélt vezetési stílusával, azonban bevallotta, attól fél, hogy az idei évre kifejlesztett keményebb összetételű Bridgestone gumik miatt változtatnia kell stílusán, noha az remekül feküdt a BMW-nek az elmúlt idényben.

"Nagyon simán kell vezetni ezekkel az abroncsokkal" - mondta Kubica a BMW Sauber tegnapi bemutatóját. "Komoly gondot okozott számomra a téli teszteken az autó gyenge stabilitása a fékzónákban, ami miatt igen nehéz volt megítélni, miként kell optimálisan megtámadni a kanyarokat."

"Éppen ezért attól tartok, hogy ha nem sikerül változtatni az autó egyensúlyán, akkor többé nem láthatnak olyan agresszíven vezetni, mint az elmúlt évben" - magyarázta Robert. "Bevallom, egy kicsit aggódom is emiatt, mert nem kizárt, hogy mindent elölről kell kezdenem, ugyanis az elmúlt öt évben mindig így vezettem."

"Már korábbi teszteken is dolgoztam ezen, és a legutóbbi teszten sokat fejlődött az autó, így optimista vagyok a jövőt illetően. A kezünkben kell tartanunk a dolgokat. Mielőtt minden automatikussá válna az autóban, el kell gondolkodnom azon, mit is csinálok valójában" - folytatta a lengyel pilóta, aki figyelmeztette rajongóit, ne várjanak tőle túl sokat az idei évben.

"Bízom benne, hogy egyenletesen teljesítek majd, és lesznek kimagasló versenyeim. Ha az autó segítségemre lesz ebben, akkor akár jobban is teljesíthetek, de célom az, hogy folyamatosan egyenletes teljesítményt nyújtsak. Ha a csomag és az autó jobb lesz, mint tavaly volt, akkor biztos vagyok benne, hogy több pontot szerezhetek. Majd meglátjuk, mit hoz az Ausztrál Nagydíj."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!