Nincs pilótasorrend a BMW-nél

Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld elárulta, kora és tapasztalata ellenére semmiféle előnyt nem élvez ifjú csapattársával, Robert Kubicával szemben, hiszen csak a későbbiek folyamán dől el, ki kap nagyobb figyelmet a csapattól az idei évben.
Vágólapra másolva!

A huszonkilenc esztendős német sofőr immáron második évét kezdi meg a BMW Sauber istálló színeiben, és bár komoly Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik, mégis azonos feltételekkel vághat neki az idei évnek, mint ifjú csapattársa, Robert Kubica, aki Jacques Villeneuve menesztését követően, a 2006-os Magyar Nagydíjon debütált a Forma-1-ben.

Heidfeld azonban nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget, ugyanis jól tudja, a csapaton belüli erősorrend majd csak idővel fog kialakulni, automatikusan senki nem lesz elsőszámú versenyző.

"A csapaton belüli pozíciók folyamatosan alakulnak. Természetesen nekem van a legnagyobb tapasztalatom, és bízom benne, hogy a csapat és az újoncok is profitálhatnak ebből valamit" - mondta Heidfeld a gárda hivatalos weboldalán. "Mindazonáltal Robert és Sebastian is rengeteg kilométert teljesített már Forma-1-es versenyautóval. Robert közel fél szezont lehúzott már a királykategóriában, és eközben rengeteget segített a csapatnak, és persze nekem."

Bár a versenypályán ellenfelek, Nick elmondta, abszolút jó a kapcsolata lengyel csapattársával: "A kezdetektől fogva jó volt a kapcsolatunk. Jóllehet a pályán egymás ellen versenyzünk, ám ez még nem jelenti azt, hogy nem jövünk ki jól, mikor kiszállunk az autóból. Soha nem volt problémám csapattársaimmal, legyen az Kimi Raikkönen, Felipe Massa, vagy éppen Jacques Villeneuve."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!