Ralf már rég volt ennyire bizakodó

Vágólapra másolva!
A téli tesztek során a Toyota nem futott körrekordokat, ennek ellenére a csapat pilótájának, Ralf Schumachernek jó megérzései vannak az előttünk álló szezonnal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Schumacher már a Toyota TF107-es kódjelű versenygépével megtett első körök után úgy nyilatkozott, hogy hasonlóan jó érzései korábban 1997-ben a Jordannel, 2000-ben pedig a Williams-szel kapcsolatban voltak. A téli teszteken néhány gyerekbetegség még kiütközött a csapatnál, ám ez sem változtatott a német véleményén, aki bizakodva tekint a 2007-es szezon elé.

Az idei mezőnyben hosszú évek után már csak egy Schumacher fog rajthoz állni, mivel Ralf bátyja, a hétszeres világbajnok Michael 2006 végén visszavonult. A 32 éves öcs így kiléphet testvére árnyékából, ez a lehetőség pedig saját elmondása szerint is nagyon eltökéltté teszi a március rajt előtt.

Ehhez párosul még, hogy az új versenygép is jónak tűnik, így nem csoda, ha bizakodva várja a szezonkezdést: "Az autó sokkal jobban fekszik, jobb az egyensúlya, mint a tavalyinak, így a gumikat is jobban ki tudjuk használni"- nyilatkozta Ralf Schumacher.

A felkészülés ilyen korai fázisában azonban az első Toyotás győzelmére hajtó német pilóta sem bocsátkozott komolyabb esélylatolgatásba. "Ennél többet mondani azonban még túl korai lenne. De az biztos, hogy az új Toyota nagyon jó autó benyomását keltette eddig, én így érzem, úgyhogy elmondhatom, hogy már régen voltam ennyire bizakodó egy új szezon előtt."

A Toyota évek óta azért küzd, hogy megszerezze első F1-es győzelmét, de ez eddig még nem sikerült egyetlen pilótájának sem, így még Ralf sem szaporíthatta futamgyőzelmei számát a japán-német istálló színeiben. A gárda idei célja, hogy végre behúzza azt a hőn áhított sikert, és bizonyára a német sem bánná, ha ezt ő tehetné meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről