Vágólapra másolva!
Alex Zanardi szerint Michael Schumacher jól tette, hogy a tavalyi év végén visszavonult, és nem várta meg, míg vereséget mérnek rá az újoncok.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher tizenhat évnyi versenyzés után a 2006-os szezon végén visszavonult. A szezonzáró Brazil Nagydíjat ugyan csapattársa, Felipe Massa nyerte meg, ám pályafutása utolsó versenyén hétszeres világbajnokhoz méltóan versenyzett Michael, így mindenkinek győztesként marad meg az emlékezetében.

Egykori kollégája, Alex Zanardi szerint Schumacher a lehető legjobb időben vonult vissza, mert nagyon okosan nem várta meg, míg letaszítják a képzeletbeli trónról. Az olasz versenyző, aki 1999-ben a Williams színeiben versenyzett a királykategóriában, majd később egy tragikus versenybalesetben elvesztette mindkét lábát a Champ Car szériában, pozitívan nyilatkozott a Ferrari sztárjáról.

"Visszavonulása ellenére, Michael bebizonyította, hogy a lehető legjobb döntést hozta, és ami még fontosabb, jó időben" - mondta a 40 éves sofőr a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Még rengeteg ideje marad arra, hogy élvezze az életet, gokartozzon, a családjával legyen, mindennemű nyomás nélkül."

Schumacher egyébként az idei évben a Ferrari tanácsadójaként folytatja tovább munkáját a Forma-1-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!