Fisichella szerint eddig a Ferrari a nyerő

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella bevallotta, a Renault-nak még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy befogja a Ferrarit, ám az olasz pilóta nem aggódik, mert véleménye szerint a francia alakulat képes lesz erre.
Vágólapra másolva!

Az eddigi tesztek alapján úgy tűnik, hogy a Ferrari és a McLaren a két legesélyesebb az idei bajnoki cím megszerzésére. Bár a Renault a karácsony előtti teszteken remekül teljesített, idén valahogy nem találja önmagát, és rendre alulmarad legközelebbi riválisaihoz képest.

"Egy kissé még le vagyunk maradva a Ferraritól, de jól állunk. Azonban úgy gondolom, hogy képesek leszünk a felzárkózásra, és be tudjuk fogni őket" - mondta Fisichella az eheti teszteknek helyet adó Barcelonában. "Jó irányba haladunk, de még fel kell vennünk a sebességet. Heikki a napokban kipróbált egy új első szárnycsomagot, ami szerintem jobb, mint a korábbi volt. Ezzel talán javíthatunk a teljesítményünkön. Bízom benne, hogy jobb lesz vele az autó leszorító ereje."

"Még sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy az élre kerüljünk. A többiek komoly előrelépést értek el az elmúlt időben. A Ferrari remekül megy a hosszú etapok alatt, a BMW is jónak tűnik, és a McLarenre is oda kell figyelni. Arra számítottam, hogy a McLaren a héten gyorsabb lesz, de így is remekül mennek. A Williams még csak néhány napot tesztelt, de már most figyelemreméltó eredményeket értek el."

Fisichella szerint jelen pillanatban a Ferrari áll az élen, még akkor is, ha az olaszok munkáját a héten több technikai probléma is hátráltatta.

"A Ferrari teljesítménye tűnik a legegyenletesebbnek. Az első és az utolsó körökben is remekül mennek. Nagyon versenyképesek, remek munkát végeztek, ami nem is csoda, hiszen rengeteget dolgoztak a Bridgestone-nal. Úgy gondolom, hogy emiatt egy kis előnyben vannak a többiekkel szemben."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!