A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Surtees szerint több fiatal kell az F1-be

Vágólapra másolva!
John Surtees szerint szükség van az újoncokra a királykategóriában. A Forma-1 egykori világbajnoka úgy gondolja, ha továbbra is érdekes és izgalmas futamokat akarunk látni, új arcokat kell a száguldó cirkuszba csábítani.
Vágólapra másolva!

Bár az idei lesz az eddigi legfiatalabb Forma-1-es mezőny, egyesek mégis úgy gondolják, ennél jóval több fiatal tehetségre van szükség, hogy biztosítva legyen a sport hosszú távú jövője.

Minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka, a mindössze csak 25 esztendős Fernando Alonso a 22 éves Lewis Hamilton csapattárasként kezdi majd meg az idei évet új csapatánál, a McLarennél. A 38. életévében járó Michael Schumacher visszavonulásával a Ferrari a 27 éves Kimi Raikkönennel, és a 25 éves Felipe Massával vág neki a 2007-es idénynek. Nem is beszélve arról, hogy számos versenyző vesz részt az idei bajnokságban, aki még bővel húszas éveinek elején jár.

"Úgy gondolom, hogy itt az ideje a változtatásnak. Több fiatalra van szüksége a Forma-1-nek" - mondta Surtees, aki 1964-ben nyerte meg bajnoki címét a királykategóriában. "Több lehetőséget kell biztosítanunk a fiataloknak. Véleményem szerint ezen a területen kellene átalakítani a rendszert a motorsportok elitkategóriájában. Segítenünk kell a tehetségeknek, hogy az alacsonyabb szériákból feljebb kerülhessenek. Néhány nemzetet jobban támogatnak, mint másokat, például szerintem egy francia versenyző előnyben van egy brittel szemben."

Az egykori világbajnok, akinek 15 éves fia az idei évben a Forma BMW-ben bontogatja szárnyait, roppant fontosnak tartja, hogy a Forma-1 saját modellje alapján erősödjön, és növekedjen.

"Úgy gondolom, hogy nagyon fontos megalapozni a motorsport hosszú távú jövőjét" - folytatta. "Azonban talán még fontosabb, hogy két-három brit versenyzőnk legyen az élbolyban. A motorsportok sajnálatos módon nem minden országban olyan népszerűek, éppen ezért azokat az országokat, ahol sokan nézik a Forma-1-et, ki kell ragadnunk, és ki kell szolgálnunk."

"A brit versenyzők nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a nagy versengés miatt csak keveseknek jut szponzor, és a média sem segíti őket. A média úgy tűnik, nem foglalkozik azzal, hogy egy országot mennyire érdekel a motorsport."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!