A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Niki Lauda örül az újoncok bukásának

Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es világbajnok, Niki Lauda szerint a két legtehetségesebbnek tartott újonc, Lewis Hamilton és Heikki Kovalainen a téli tesztek során nem véletlenül törte össze autóját, de az osztrák szerint így enyhült a rájuk nehezedő nyomás.
Vágólapra másolva!

Hamilton és Kovalainen is idén mutatkozhat be a Forma-1-ben, és mindketten egyből győzelemre esélyes autóba ülhetnek. Mindenki azt gondolná, hogy ennél jobbat kívánni sem lehetne, de Niki Lauda szerint ez óriási terhet rak az újoncok vállára.

Emlékezhetünk, hogy a téli tesztek alatt mindkét fiatal csúnyán összetörte autóját a tesztek során. Hamilton még januárban Valenciában pihent meg a gumifal tövében, finn kollégája pedig február végén Bahreinben tesztelte a szalagkorlátot. Az ijedtségen kívül szerencsére egyikőjüknek sem esett komolyabb baja.

Niki Lauda pályafutása alatt sok nagy bukást megélt, és örül neki, hogy a két újonc ilyen hamar átesett a tűzkeresztséget: "Hatalmas nyomás nehezedik rájuk, ami a balesetek révén sokat enyhül, ilyenkor felszabadulttá válik az ember"- mondta Lauda, aki ilyen jellegű tapasztalatnak bizony nincs híján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!