A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Motorcsere fenyegeti Raikkönent a Maláj Nagydíjon

Vágólapra másolva!
Finn lapértesülések szerint a 2007-es szezon első futamán, Ausztráliában magabiztosan nyerni tudó Kimi Raikkönen nehéz helyzetbe kerülhet a következő versenyen, Malajziában. A ferraris autójában ugyanis valószínűleg motort kell cserélni.
Vágólapra másolva!

Kimi Raikkönen és a Ferrari feje felett Demoklész kardjaként ott lebeg a motorcsere gondolata. Az idei első versenyen, az Ausztrál Nagydíjon az olasz istálló másik versenyzője, Felipe Massa már pórul járt. A brazil autójában a váltó mondta fel a szolgálatot, és csak 16. lett, majd a csapat motort cserélt nála, így a tízhelyes büntetés miatt csak a mezőny végéről indulhatott, igaz a versenyen végül a hatodik helyig küzdötte fel magát.

Sepangban valami hasonló várhat a győzelmével jelenleg a vb-pontversenyben is listavezető Raikkönenre is. A Ferrari motorokért felelős vezetője, Gilles Simon elmondta, hogy a finn versenyző autójának hűtőrendszeréből Melbourne-ben elfolyt a víz, így az utolsó körökre a nyolchengeres teljesen felforrósodott.

Mivel ez komoly károkat okozhatott abban a motorban, amit majd a maláj versenyen is használniuk kell, ezért megnőtt az esélye annak, hogy Raikkönen alatt az autó Sepangban egyszer csak megadja magát. Hogy ezt a Ferrarisok elkerüljék, minden bizonnyal erőforrást fognak cserélni a finn versenygépében. Ez pedig tízhelyes rajtbüntetést von maga után.

Ha viszont azt vesszük figyelembe, hogy az idénynyitón Massa a mezőny végéről indulva hatodik lett, akkor nagy baj nem érheti Raikkönent sem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!