A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Webber szívesen versenyezne Szingapúrban

Vágólapra másolva!
A hivatalos bejelentés még várat magára, de egyre több jel utal arra, hogy a jövőben Szingapúr Forma-1-es versenyt rendez majd. Mark Webber, a Red Bull Racing pilótája szívesen részt venne az ázsiai országban rendezett éjszakai futamon.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál pilóta a hétvégén Szingapúrban járt, ahol a tervezett pálya útvonalán is végighajtott egy személyautó volánjánál ülve. Webber a 4,8 kilométer hosszúra tervezett, a városban kiépítendő ring bejárása után nagyon lelkesen nyilatkozott: "Szingapúr egy nagyon tiszta és szép város, remek házigazdája lehetne a Forma-1-nek. Nagyszerű lenne itt versenyezni"


"Persze van még néhány megválaszolatlan kérdés, de ez mindig így van, ha az ember valami újba vág bele. A pilóták viszont mindannyian nagyon szeretnék, ha egy újabb utcai pálya kerülne be a versenynaptárba, és Szingapúr maximálisan alkalmas erre."

Webber azt az ötletet is maximálisan támogatja, hogy éjszakai versenyt rendezzenek az ázsiai városban: "Még sok kutatás és fejlesztés szükséges ahhoz, hogy a szakemberek kitalálják, hogyan is lehetne a pályát megfelelően kivilágítani. Fontos, hogy a rendezvény biztonságos legyen a pilóták, a pályamunkások és nézők részére egyaránt. De az ötlet maga nagyon jó"- fejezte be Webber.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!