Williams: Rosberg remekelt, Wurznak pechje volt

Vágólapra másolva!
Miközben Nico Rosberg a nagyszerű hatodik rajtkockát szerezte meg Williams-Toyotájával, addig csapattársa, Alexander Wurz váltó probléma miatt már az időmérő első etapjában kiesett, és csak a 20. helyről indulhat holnap.
Vágólapra másolva!

A leggyorsabb Toyota erőforrással hajtott autó némi meglepetésre nem valamelyik gyári Toyota volt a Maláj Nagydíj kvalifikációján, hanem a Nico Rosberg vezette Williams, a második szezonját futó pilóta hatodik lett.

A fiatal német annyira jó időt futott, hogy maga mögé utasította a BMW-s Robert Kubicát is, ami nem kis fegyvertény: "Úgy érzem, hogy ma ennél a hatodik helynél jobbat nem érhettünk volna el semmiképpen"- kezdte értékelését Rosberg. "Nagyon elégedett vagyok, hiszen tegnap már úgy tűnt, hogy nem tudjuk a korábban mutatott formánkat hozni."

"De ma reggel már lényegesen jobb volt az autó, és hasonlóan jól szuperált, mint Melbourne-ben. A hatodik hely nagyszerű, és holnap az lesz a legfőbb feladat, hogy kiegyensúlyozottan teljesítsek, és pontot szerezzek"- fejezte be a 21 éve Rosberg.

A Williams azonban nem örülhetett önfeledten az időmérő után, hiszen a másik pilóta, Alexander Wurz autójában a váltó igen korán tönkrement, így az osztráknak esélye sem volt, hogy a kvalifikáció második fázisába lépjen, 20. lett: "Nem tudtam sebességet váltani, de pontosan még mindig nem tudjuk, hogy mi történt"- kesergett Wurz.

"Kár, hogy ez most esett meg, mert eddig minden rendben működött. De most már mindegy, megtörtént, így arra kell koncentrálnom, hogy holnap a maximumot hozzam ki magamból"- fejezte be Wurz, aki igencsak nehéz helyzetből várhatja a rajtot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről