Alonso újabb felejthetetlen élményre vágyik

Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a következő hétvégén a Spanyol Nagydíjon hazai közönsége előtt fog versenyezni, ami plusz motivációt jelent számára. Ezek után nem meglepő, ha a McLaren-Mercedes pilótája ezúttal mindennél jobban akarja a győzelmet.
Vágólapra másolva!

A spanyol klasszis tavaly még a Renault-t vezette sikerre, ám idén az ezüstnyíllal is az élen autózik, Malajziában győzni tudott, ráadásul jelenleg a pontlistát is ő vezeti, igaz az élen hármas pontegyenlőség alakult ki.

"Fantasztikusan kezdődött az idei szezon, vezetek a pilóták versenyében, ezek után természetesen csak arra törekedhetek, hogy ezt a pozíciót minél tovább megtartsam, és megpróbáljuk mindkét címet elhódítani"- fogalmazta meg céljait az első három verseny után Alonso.

A spanyolnak rengeteg rajongója van hazájában, akik minden bizonnyal a versenyhétvégén is szép számmal látogatnak ki a katalán pályára, ez pedig különleges körülményeket teremt majd a listavezető számára: "Fantasztikus ennyi szurkoló előtt vezetni. Egy pilóta számára a hazai közönsége előtt versenyezni mindennél többet jelent."

"Ez egy különleges élmény, amire mindenki nagyon vágyik a versenyzők közül"- folytatta a spanyol, aki a barcelonai futamot sokkal inkább meg szeretné nyerni, mint a szezon bármely más állomását.

A hazai közönség is természetesen Alonso-győzelmet szeretne látni egy hét múlva, ám ez egyáltalán nem nyomasztja a hispán sofőrt: "A spanyol verseny nem jelent számomra semmiféle plusz terhet, talán csak kicsit több időpont kerül be a naptáramba, nem csak az autómmal kell foglalkoznom. Találkozom néhány fontos személyiséggel, akik sok szerencsét kívánnak nekem. A hétvége legfontosabb része viszont természetesen az, amikor autóba ülök, akkor már semmi más nem számít."

A tavalyi szezonban amellett, hogy Alonso megvédte 2005-ben megszerzett világbajnoki címét, a Spanyol Nagydíjat is meg tudta nyerni, így szép emlékekkel tér vissza a barcelonai pályára: "Az egész hétvége nagyszerű volt, az volt az első hazai győzelmem, amit természetesen nagyon élveztem. Nehéz lenne egyetlen percét is elfelejteni annak a hétvégének."

Alonso egy hét múlva is valami hasonlóra készül, de akkor sem esik kétségbe, ha a diadal ezúttal elmarad. "Nagyon remélem, hogy a szurkolók élvezni fogják a versenyt, hiszen ez a legfontosabb. Az eredmény mindig a szerencse kérdése is, hiszen a Forma-1-ben ezer meg ezer dolog befolyásolja azt. Remélem a rajongók is megértik ezt, és nem csak a végeredmény érdekli őket"- fejezte be a spanyol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!