A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Raikkönen egyre jobban érzi az autót

Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, Kimi Raikkönen a számára remekül sikerült barcelonai teszt után természetesen egy jó adag optimizmussal várja a hétvégi Spanyol Nagydíjat, ahol idei második győzelmére tör.
Vágólapra másolva!


A finn klasszis 2005-ben már nyerni tudott a katalán pályán, így a jelenlegi forma mellett a múltbéli eredmények is mellette szólnak.

A hétvégén négyhetes szünet után folytatódik a Forma-1-es versenyfutás: "Normális esetben nem szokott ekkora szünet lenni két futam közt, így már nagyon várom, hogy a pályára hajthassak"- mondta már-már türelmetlenül Raikkönen. "A várakozást csak fokozza, hogy a múlt heti teszt jó eredményt hozott, így még bizakodóbb vagyok."

A finn versenyző a múlt hét elején két nap ült autóba, és mindkétszer a nap legjobb eredményét érte el a gyakorláson, ráadásul úgy, hogy Ferrariján több újítás is szerepelt: "Az F2007-es észrevehetően javult, az új alkatrészek remekül működnek, az autó egyre jobban idomul a vezetési stílusomhoz. Nagyon optimista vagyok"- folytatta Raikkönen, aki a szezon első versenyén, Ausztráliában a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett.

"Persze azzal is tisztában vagyok, hogy a tesztek alatt a többiek is fejlődhetnek, és ilyenkor még nem lehet reálisan összehasonlítani a csapatokat. Ehhez meg kell várnunk a szombati időmérőt és magát a versenyt. De azért a köridők már jeleznek valamit."

Raikkönen igazán elégedett lehet eddigi ferraris teljesítményével, hiszen három verseny után egy futamgyőzelmet számlál, és a pontversenyben is az élen áll két mclarenes riválisával karöltve. A finn azonban így is talál kivetnivalót: "Mint ahogy már korábban is mondtam, az időmérős teljesítményünkön kell javítanunk. Egy körön valahogy nem tudom kiautózni magamból a maximumot."

"Pedig Barcelonában különösen fontos a jó rajtpozíció, mivel itt még azokat az autókat is igen nehéz megelőzni, amelyek lassabbak nálad"- tette hozzá a 2005-ös nagydíjat még a McLaren színeiben megnyerő pilóta, aki megismételné az akkori sikert, de tudja, hogy ez roppant nehéz lesz.

"Ahhoz hogy valaki Barcelonában az élről tudjon rajtolni, és a versenyt is megnyerje, mindennek tökéletesnek kell lennie, az aerodinamikának és a beállításoknak egyaránt. Mi a győzelemért jöttünk Spanyolországba, és mindent megteszünk azért, hogy ezt elérjük. A világbajnoki címért folytatott verseny nagyon kiélezett, ezért hihetetlenül fontos, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be"- fejezte be Raikkönen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!