A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Mindkét Renault az első tízből rajtolhat

Vágólapra másolva!
Az idei évet pocsékul kezdő Renault csapatától sokan azt várták, hogy a Spanyol Nagydíj előtti négyhetes szünetben összeszedi magát, és címvédőhöz méltóan szerepel majd. A barcelonai időmérő eredményei alapján a francia gárda egy kicsit előrébb is lépett.
Vágólapra másolva!

A spanyol futam időmérő edzésén a Renault mindkét autója bejutott az utolsó szakaszba, ami idén először fordult elő a csapattal. Heikki Kovalainen a nyolcadik, csapattársa, Giancarlo Fisichella pedig a tizedik helyen végzett.

Heikki Kovalainen idén már másodszor tudta megverni az időmérő edzésen rutinos csapattárást, és ezúttal a versenygépével is elégedett volt, ami ritkaság ebben a szezonban: "Az autó nagyon jól viselkedett az első tizenöt percben. Már akkor láttam, hogy be tudunk jutni az időmérő utolsó etapjába."

"A középső szakaszban mindkét mért körömben akadályozott a forgalom, így futhattam volna jobb időt is. Az egész csapat jó munkát végzett ma, de feladat nagyja még hátra van, pontot ugyanis nem szereztünk. Az előjelek viszont nagyszerűek holnapra"- fejezte be bizakodva a finn, aki idén eddig mindössze egy pontot szerzett.

Giancarlo Fisichella a tizedik helyre kvalifikálta magát: "A keményebb gumikeverékkel kezdtünk az első szakaszban, ami nagyon jó választásnak bizonyult, a versenystratégiánkhoz abszolút illett."

"Nekem személy szerint viszont nem sikerült jól az időmérő, mert reggel nem tudtam befejezni a szabadedzést, és nem voltam összhangban az autóval"- taglalta nehézségeit az olasz. "Amikor először kijöttem, valami történt a fékemmel, ami csak tovább zavart. Vasárnap arra fogok törekedni, hogy ismét pontot, pontokat szerezzek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!