A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Renault célba vette a harmadik helyet

Vágólapra másolva!
A konstruktőri világbajnoki címét tavaly sikeresen megvédő Renault istálló az idei szezont csapnivalóan kezdte. Az első négy futam után az ötödik hely a franciák legjobb helyezése, akik év végére mégis a harmadik leggyorsabb csapattá válnának.  
Vágólapra másolva!

Legalább is a hétvégi Spanyol Nagydíj után a Renault F1 elnöke, Alan Dassas ezt tűzte ki a csapat elé.

A tavalyi évhez képest jelentősen visszaeső csapatnak igencsak össze kell kapnia magát, hiszen már most jókora hátrányban van. Az élen álló duót vélhetően nemhogy a Renault, de más csapatok sem tudják majd befogni. A Renault most a tabella negyedik helyén áll, hátránya a listavezető McLarennel szemben 47 pont, de már a hőn áhított harmadik helyet pillanatnyilag birtokló BMW is 12 egységgel Fisichelláék előtt jár.

Igaz, az eredményen nem látszik, de a Renault már jobb teljesítményt nyújtott Barcelonában, mint a korábbi futamokon. Ezúttal azonban az üzemanyagtöltő rakoncátlankodott, így a szerelők nem tudták annyira megtankolni a pilótákat, amennyire szerették volna. A két versenyzőnek, Heikki Kovalainennek és Giancarlo Fisichellának emiatt háromszor kellett tankolnia vasárnap, és így esélyük sem volt harcba szállni a dobogós helyekért.

A szezon második felében azonban Dassas szerint már mindenképpen ez a cél: "Az idény vége felé már a dobogóért kell vetélkednünk, és meg kell próbálnunk a konstruktőrök közt is elcsípni a harmadik helyet"- fogalmazta meg elvárásait az elnök.

"Ez a minimum! Bizakodó vagyok, és hiszek benne, hogy ezt el is tudjuk érni. Ehhez persze az autót versenyről-versenyre tovább kell fejlesztenünk. Az pillanatnyilag is egyértelmű, hogy javulunk, még ha kis lépésekben is. Gyorsítanunk kell ezt a folyamatot."

"A csapatmorál a nehézségek ellenére is rendben van, és ez nagyon fontos. Az embereink tisztában vannak vele, hogy a Forma-1-ben vannak hullámvölgyek is, és tudják kezelni ezt az ingadozást"- fejezte be Dassas.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!