A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Le Castellet-ben továbbra is Hamilton hátát nézi a mezőny

Vágólapra másolva!
A Paul Ricard versenypályán zajló teszt második napján sem tudták megverni a McLaren-Mercedesszel köröző Lewis Hamiltont.
Vágólapra másolva!

A második helyet ma Felipe Massa szerezte meg, míg a harmadik legjobb időt Robert Kubica autózta Le Castellet-ben.

A kedden kezdődött gyakorláson mind a tizenegy csapat képviselteti magát, a pilóták ma is a tegnap kialakított 3,551 kilométer hosszú aszfaltcsíkon nyüstölték autóikat, mely elsősorban a Monacói Nagydíjra való felkészülést szolgálja.

A már tegnap is remeklő Lewis Hamilton ezúttal tovább faragta idejét, igaz, csak néhány ezreddel javította meg kedden futott csúcsát. Az első napon a mezőny jócskán elmaradt a brittől, ám ma Felipe Massa jóvoltából jóval szorosabban alakultak az eredmények, a brazil mindössze 14 századdal volt lassabb Hamiltonnál.

A harmadik helyet Robert Kubica szerezte meg BMW-jével, akit a hétvégi Spanyol Nagydíjon is remeklő duó, David Coulthard és Takuma Szato követett. A hatodik legjobb időeredmény a Renault-ban Nelson Piquet Juniort váltó Heikki Kovalainen nevéhez fűződik.

Azok után, hogy tagnap a Honda Christian Klien alatt hibátlanul üzemelt, Rubens Barrichellónak ma már igencsak meggyűlt a baja az RA107-es modellel, a brazilt műszaki hiba hátráltatta.

A legnagyobb nyüzsgés a Toro Rosso boksza körül volt, hiszen a vörös bikák autóját ezúttal a ChampsCar széria menője, Sébastien Bourdais tesztelte. A francia pilóta nehezen találta meg a ritmust, délelőtt még utolsó volt. Utána viszont sikerült javítani idején is, nagyobb hiba nélkül vezetett, a megtett kilométerek miatt pedig senki nem kritizálhatja, hiszen nála több kört senki sem tett meg. Bourdais ráadásul 142 köre alatt jobb időt produkált, mint az autót tegnap vezető versenyző, Scott Speed...

A Spykeren ma ketten is osztoztak, Christijan Albers és Adrian Sutil felváltva hajtotta a narancssárga gépeket. A Toyoták ma sem villogtak, Alexander Wurz a Williams-Toyotával, Ralf Schumacher a gyári csapata autójával csak a vert mezőnyben végzett.

Ma is napos és meleg idő fogadta a csapatokat, bár ezúttal a széljárás jobban kedvezett a résztvevőknek. A gyakorlás a tervek szerint szerdán is teljes létszámmal folytatódik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!