Hill szerint Hamiltont nem szabad alábecsülni

Vágólapra másolva!
1996 világbajnoka, a brit Damon Hill, a Williams istálló színeiben lett bajnok és 8 éve vonult vissza a száguldó cirkusztól. Azonban nem szakadt el teljesen a sportágtól, természetesen továbbra is figyelemmel kíséri a sorozatot.
Vágólapra másolva!

Honfitársa, Lewis Hamilton első győzelme után ő is elmondta véleményét az újoncról, aki a Kanadai Nagydíj óta egyedül vezeti az egyéni világbajnoki pontversenyt. Hill szerint annak ellenére nem szabad az óriási tehetség eredményeit alábecsülni, hogy kiváló autóban ül a McLarennél.

"Az embereknek nem szabadna alábecsülniük azt, amit Lewis elért ilyen hihetetlenül rövid idő alatt"- mondta Hill. "Igen, jó csapatban van és remek autóban ül, de nagydíjat nyerni és versenyről versenyre ilyen kirobbanó formát mutatni, hát az valami egészen különleges dolog."

"Talán még fiatal és az első Forma-1-es szezonját tölti, de ez a fiú igazán nagy üzlet. Vezeti a világbajnokságot, és futamokat nyer, így a magabiztossága a jövőben az egekig fog szökni. Most nagy esélye van arra, hogy megnyerje a Brit Nagydíjat hazai közönsége előtt, ott megmutathatja, hogy tudja kezelni a nagy nyomást"- folytatta a volt világbajnok.

"Nem szabad túlságosan elragadtatni magunkat, de a jövő brit világbajnokaként tekinthetünk Lewisra"- értékelte Hill pozitívan honfitársát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről