A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hamilton egyedül nem tudja megmenteni Silverstone-t

Vágólapra másolva!
Futamot rendezni hatalmas biznisz, ám óriási felelősség is. Évente több ország sok száz oldalas pályázattal próbálja meggyőzni Ecclestone-t, hogy helye van a kalendáriumban, mindeközben tradicionális helyszínek kerülnek veszélybe. A silverstone-i pálya felett már jó ideje kongatják a vészharangokat.
Vágólapra másolva!

A BRDC, azaz a British Racing Drivers Club azon fáradozik, hogy továbbra is láthassanak versenyeket Anglia lakói. A Damon Hill vezetésével működő szervezetnek most "kapóra jött" Lewis Hamilton szárnyalása, ugyanis az átlagnál kevesebb embert vonzó angol pályán idén teltház lesz.

Ám Hill kihangsúlyozta, hogy Hamilton egyedül nem tudja kihúzni az óriási hagyományokkal bíró pályát a veremből, ezért fontmilliókat áldoznának a pálya korszerűsítésére. Az elvégzendő feladatok sürgetnek, hiszen Bernie Ecclestone ajtajánál már ott toporognak az új kérők, és bizony, ha egy-egy pályázat megtetszik a tejhatalmú úrnak, kénytelen, kelletlen, szanálnia kell. Ebben a versenyben Silverstone igen csehül áll, és valószínűleg alul is maradna.

"Komolyan kell vennünk a kritikákat, és fejlesztenünk kell, ha a Forma-1-ben szeretnék maradni. Ugyanakkor túl nagy költségekbe sem verhetjük magunkat, még akkor sem, ha nagy nyomás nehezedik ránk"- nyilatkozta Hill

Július 30-án a BRDC gyűlést tart, ahol mintegy 30 millió angol font (kb. 45 millió euró) sorsáról döntenek majd. A tagok tudják, hogy az ebből a pénzből megvalósítandó terveknek készen kell lenniük, mielőtt egy asztalhoz ülnének Bernie Ecclestone-nal.

Ugyanakkor Hill Ecclestone kritikáit nem tartja túlzottan fajsúlyosnak: "Az embereket néha elbizonytalanítja, de nem vagyok száz százalékig meggyőződve, hogy ezt valóban így akarja."

A korábbi világbajnok nyugodt szavai ellenére tény, hogy Silverstone és Ecclestone kapcsolata az utóbbi évek során mélypontra süllyedt. "Nagyon bízom benne, hogy a sérelmeket magunk mögött tudjuk hagyni, elássuk a csatabárdot, és építő jellegű döntés születik. Nem szeretnénk ha Silverstone kikerülne a naptárból. Ám ennek nem csak mi, de Lewis Hamilton, a Forma-1, és maga Bernie sem örülne. Meg akarjuk találni azt a megoldást, amivel biztosítva lesz a pálya jövője"- zárta szavait Hill.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!