A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hamilton a bokszban hibázott

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton az élről rajtolhatott a Brit Nagydíjon, hiba nélkül versenyzett, ám a leintéskor mégis csak harmadikként haladt át a célvonalon. Az összetettben továbbra is élen álló újonc végig autója egyensúlyával küzdött.
Vágólapra másolva!

Szomorkodni viszont továbbra sincs oka Hamiltonnak, hiszen a vb-pontversenyben mindössze két ponttal csökkent az előnye csapattársával szemben, ezen felül ismét dobogóra állhatott. Igaz, a brit közönség álmát első nekifutásra nem tudta beteljesíteni, de a jövőben lesz még lehetősége pótolni a "mulasztást".

"Érdekes verseny volt"- kezdte Hamilton. "A rajt és a verseny első szakasza jól alakult. Nem sokkal az első kiállásom előtt a gumijaim viszont elfogytak, Kimi ezért tudott annyira megérkezni rám. A bokszban én hibáztam. Azt hittem, a "nyalókát" fel is emelik, egyértelműen az én hibám volt. Ezzel sok időt vesztettem"- mondta Hamilton, aki majdnem lemásolta Christijan Albers franciaországi esetét, aki egy hete kiszakította az üzemanyagtöltő csövet a tartályból. A mclarenes pilóta azonban lényegesen hamarabb eszmélt, mint holland kollégája.

"Utána úgy kellett nyomnom, mint egy őrült, de az autó egyensúlyával gondok voltak"- folytatta a 22 éves brit. "Ez a nehézség már nem először jelentkezett, egész hétvégén végigkísért. A futam vége felé sokat javult a helyzet, de a Ferrarihoz nem voltam elég gyors."

A Ferrari és a McLaren különböző keverékekkel állt rajthoz, ami döntő volt: "Úgy vélem, ennek fontos szerepe volt. Úgy terveztük, hogy a lágyabb keverékkel rajtolunk, de ezt túl rizikósnak gondoltuk, ezért mégis a keményebb gumik mellett döntöttünk. De ismét pontot szereztünk, és ez a fő, én pedig már kilencedik alkalommal állhattam dobogóra. Nagyon boldog vagyok."

A fiatal ifjoncnak még egy "tiszteletkörre" is futotta: "Megragadnám az alkalmat, és szeretnék köszönetet mondania szurkolóknak. Csodálatosak voltak ezen a hétvégén. A segítségünk nélkül minden sokkal nehezebb lett volna. Remélem a következő években egy győzelemmel tudok majd kedveskedni nekik"- fejezte be Hamilton.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!