A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton még csak most kezdte Forma-1-es pályafutását, ám ugrott egy nagyot az időben és már a visszavonulásáról beszélt. Persze a szuperújoncnak esze ágában sincs még abbahagyni a versenyzést, de elmondta, szíve szerint egész pályafutása alatt a McLarent szolgálná.
Vágólapra másolva!

Nyíltan talán még egyik csapat sem mondta ki, de ne legyen kétségünk afelől, hogy bármelyik istálló habozás nélkül leigazolná a legjobbak közt idén debütáló Hamiltont. A 22 éves versenyzőnek azonban egyelőre meg sem fordult a fejében, hogy elhagyja jelenlegi munkaadóját.

"Pályafutásom hátralévő részét is a McLarennél szeretném tölteni"- mondta nemes egyszerűséggel a Brit Nagydíjra készülő Hamilton. "Nagy kiváltság számomra, hogy ebben a csapatban versenyezhetek. Egy olyan gárdánál vagyok, amelyre mindig is vágtam, és nagyon szívesen maradnék itt karrierem végéig. 13 éves korom óta vagyok csapattag, és a szurkolóknak is örömteli, hogy egy brit pilóta szerepel egy brit istállónál."

Persze ez teljes mértékben érthető is, hiszen az elsőéves pilóta a 17 futamos szezon nyolcadik állomása után 14 ponttal vezeti a világbajnokságot. A Francia Nagydíjon azonban már Hamilton sem tudott mit kezdeni a bombaformában lévő két Ferrarival, ám ez nem aggasztja a fiatalt.

Hamilton az idei nyolc futamon egyébként mindig dobogóra állhatott, ami remek teljesítményre vall. Legutóbb hasonlóra Michael Schumacher volt képes, aki kilenc dobogós helyezést gyűjtött be zsinórban, még 2004-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!