Hamilton mindent beleadott az időmérőn

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nagyszerű hajrával, a leintés utáni utolsó gyors körén verte meg az addig élen álló Kimi Räikkönent a Brit Nagydíj szombati kvalifikációján, így hazai közönség előtt az első akadályt már hibátlanul vette a McLaren újonca.
Vágólapra másolva!

Hamilton, aki Kanada és az USA után Nagy-Britanniában is az élről indulhat, elmondta, hogy érezte a szurkolók támogatását, és tudta, hogy mindent bele kell adnia a pole megszerzéséért.

"Mindenkit hallottam kintről"- kezdte boldogan a 22 éves pilóta. "Nagyon erős kvalifikáció volt, a Ferrarik ugyanolyan gyorsak voltak, mint Fernando (Alonso), az utolsó körig nyitott volt a helyzet. Az első mért köröm nem sikerült valami jól, mivel az első szektorban időt veszítettem."

"Mindent bele kellett, hogy adjak az utolsó körön, hogy meglegyen a pole és jól meg is izzasztott. Nagyon izgatott vagyok a vasárnapi verseny miatt"- folytatta a fiatal brit.

"Amikor érzed a nyomást és látod a szurkolókat, az valami fantasztikus dolog. Nagyszerű érezni a reakcióikat, számomra ez külön is bizsergető érzés"- mondta a brit közönségről az újonc.

Lewis Hamilton úgy érkezett hazai versenyére, amelyről korábbi pályafutásából nagyon kellemes emlékeket őriz, hogy tizennégy ponttal vezeti a világbajnoki sorozatot csapattársa, Fernando Alonso előtt. A McLaren pilótája elmondta, hogy a brit szurkolók erőt adnak neki.

"Nem tudom, hogy a többi pilóta milyen állapotban, de én kipihentem érkeztem a silverston-i hétvégére, ami talán a személyiségemből is fakad. Szeretem azt, amikor boldognak látom az embereket, rengeteg autogramot osztottam ki, jó látni a rengeteg lengedező zászlót. Ezek a kellemes élmények sok energiát adnak nekem, óriási hétvége ez számomra"- áradozott Hamilton.

"Van nyomás rajtam, de ez leginkább magamtól származik. Vasárnap a tőlem telhető legjobban teljesítek majd, meglátjuk mi lesz."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!