A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több napsütés, javuló időjárás

Vágólapra másolva!
Szerdán jelentősen enyhül, javul időjárásunk. A Dunántúlon több órás napsütés várható, keleten viszont még mindig érkezik kisebb eső a folyók vízgyűjtőire. A hőmérséklet nyugaton 20 fok felett tetőzik, északkeleten nem lesz melegebb 15 foknál. Péntekig sok napsütésre számíthatunk, ennek ellenére jelentős melegedés nem várható.
Vágólapra másolva!

Kontinensünk nyugati felén határozott délies áramlás alakult ki. Hatására nyárias légtömegek hatolnak északra. A meleg levegő a hét második felében Skandináviát is eléri. Az elmúlt hétvégén havazást látott Ausztriában szerdától sokfelé átlépi a hőmérséklet a 20 fokot, Franciaországban a 25 fok sem ritka. Spanyolországban ugyanakkor egy ciklon csapadéka okoz némi lehűlést. Északkelet-Európában csendes idő honol gyenge hajnali fagyokkal, kellemesen enyhe délutánokkal. A Kárpát-medence felett tovább csökken a felhőzet, de keleten maradnak makacsabb felhőzónák.

Szerdán még számíthatunk csapadékra a Tisza és a Körösök vízgyűjtőjén. Az általában kisebb eső mellett egy-egy hevesebb zápor, zivatar is kialakulhat. A hét második felének szárazabb időjárása kedvez a gyors apadásnak.

Szerdán nyugaton több órára kisüt a nap, melyet délután átmenetileg tornyosuló gomolyfelhők zavarnak. Keleten változóan felhős lesz az ég, elszórtan esővel, záporral. Délután északon is kialakulhat zápor, zivatar, de akkor a Dunántúlon sem lesz kizárt átmeneti felhőzetnövekedés. A hőmérséklet csúcsértéke a nyugati megyékben átlépi a 20 fokot, míg északkeleten 15 fok körül alakul.

A nyugati és középső országrészben a napos és szélcsendes délelőttön a ténylegesnél is melegebbet érzünk, a délutáni felhősödés gyorsan csökkentheti hőérzetünket. Keleten tavaszi kabátra és időnként esernyőre is rászorulhatunk. A javuló idő főként a nagyon hűvös hétvégét megélt Dunántúl lakosai körében okoz jelentős közérzet-javulást. A közlekedésben is kettősségre számíthatunk. Keleten gyakoribb a vizes, csúszós útszakasz. Máshol délelőtt száraz utakra, délután itt-ott záporoktól nedves útszakaszokra készülhetünk.

Csütörtökön és pénteken egyaránt sok napsütésre számíthatunk, melyet délutánonként az égen megjelenő gomolyfelhők zavarhatnak. További melegedés nem várható, a 17-20 fok közötti értékek némileg alacsonyabbak az ilyenkor megszokottnál.

A száraz idő kiválóan alkalmas a szabadtéri programok, kirándulások, sporttevékenységek rendezésére. A hosszú nappalon munka után is érdemes sétálni, mozogni a szabadban. Front nem lesz, szervezetünk számára ideálisnak mondható az időjárás.

A hét végén számottevő változás nem várható, de a délutáni gomolyfelhőkből néhol májusi zápor, zivatar kialakulhat, amit érdemes bekalkulálnunk programjainkba. A strandok kinyitása ellenére a strandidő még nem jön el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!