A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szombaton tetőzik a hőhullám - időjárás

Vágólapra másolva!
Pénteken folytatódik a kánikula. A többórás napsütést átmeneti felhősödés zavarja. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 30, 34 fokot. Természetes vizeink java ismét fürdésre alkalmas. Szombaton tetőzik a hőség, amikor a déli határszélen akár 36, 37 fok is előfordulhat. Vasárnap a kánikulai délelőttöt követően délután igazi augusztus 20-i, nyarat búcsúztató hidegfront érkezik erősödő széllel. 
Vágólapra másolva!

Brit-szigetek feletti középponttal ciklon örvénylik. Hatására Portugáliától - Nyugat-Európán át - egészen Lengyelország északi részéig szórványosan fordulnak elő esők, záporok. A kontinens északkeleti vidékén délutáni heves zivatarok váltják a napsütést. Dél-Olaszországban valamint a Balkánon nagy a hőség, helyenként 40 fokig melegszik a levegő. A Kárpát-medence fölé még néhány napig szintén meleg légtömegek haladnak.

Rendkívül éles hőhullám uralja majd a hétvége időjárását, újabb nagy változást produkál a szélsőségek nyara.

A távolkeleten dúl a tájfunszezon egymás után pusztítanak a nagy tájfunok. A Wukong átrobogott Japánon.

Részletes időjárás

Pénteken folytatódik a nagyon meleg idő. A többórás napsütés mellett időnként befelhősödik az ég, néhol rövid zápor, zivatar kialakulhat. Megélénkül a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 34 fok között alakul.

Számottevő fronthatás nem várható. A meleg, nyári időben kissé bágyadtak, tompák lehetünk, az enyhe hajnal miatt némelyeknél a kialvatlanság is gondokat okozhat. Ugyanakkor kedélyállapotunkra jó hatással van az időjárás. Tavaink hőmérséklete már általában eléri a 22, 23 fokot, szombaton pedig tovább melegszik.

A még érésben lévő gyümölcsök - elsősorban a szőlő és az alma - számára optimális ez a meleg idő. Az előző csapadékos hét miatt a gyökérzet szintjén általában megfelelő a víztartalom.

Szombaton tetőzik a hőség. A nyári napsütés mellett főként északon és nyugaton növekszik meg időnként a felhőzet, és délután elszórtan frissítő zápor, zivatar alakul ki. Kissé megélénkül a déli szél. 31, 36 fok között tetőzik a hőmérséklet, de a déli határszélen akár ennél melegebb is lehet.

Vasárnap a többórás napsütést követően nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és szórványosan számíthatunk záporra, heves zivatarra. A Kisalföldön megerősödik az északnyugatira forduló szél. A hőmérséklet csúcsértéke a Dunántúlon 26, 30 fok között, máshol 31, 36 fok között alakul.

A jövő hét eleje változékony, az eddigieknél pár fokkal hűvösebb időjárást hoz. Napos és felhős időszakok váltakoznak, amolyan kirándulóidőben lesz részünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!