Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, hevítsük egy percig, majd tegyük bele az egycentis darabokra felvágott zellerszárat, a felszeletelt sárgarépát és a cukkinit. Addig pároljuk, míg a zöldségek puhák lesznek. Öntsük rá a zöldséglevest, ízesítsük sóval, tárkonnyal és darált feketeborssal. Forraljuk fel, és sűrítsük be hideg vízzel elkevert keményítővel, majd a végén keverjük hozzá az összevágott újhagymát is.
Egy másik serpenyőben - szintén pár evőkanálnyi olívaolajon - pirítsuk meg a nagyobb darabokra felvágott halat, majd keverjük a zöldséges szószhoz. Öntsük egy közepes méretű hőálló üvegedénybe és szórjuk rá a koktélparadicsomokat is.
A megtisztított burgonyákat főzzük meg sós vízben, szűrjük le, és nyomjuk át burgonyanyomón. Evőkanállal halmozzuk a zöldséges hal tetejére, villával egyengessük el, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük pirosra.