Diós bundában sütött nyelvhal

Vágólapra másolva!
  Szakácsunk, Kaldeneker György, ma egy különleges, ízletes halétel receptjét ismerteti.  
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 darab nyelvhal-filé (használhatunk bármilyen szálkamentes halfilét), 1 pohár zsemlemorzsa, 1 evőkanál olvasztott vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 citrom leve és lereszelt héja, fél pohár durvára darált dió, 1 evőkanál olívaolaj, halfűszer keverék

Elkészítése:
A halszeletek mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, majd szórjuk meg a halfűszer-keverékkel.

Tegyük egymás mellé egy sütőpapírral borított tepsire a szeleteket, majd készítsük el a morzsás keveréket.

Ehhez tegyük egy kis tálba a zsemlemorzsát, adjuk hozzá az összevágott petrezselyem zöldjét, olvasztott vajat, diót, citromlevet és a citrom lereszelt héját. Keverjük össze, majd kanál segítségével halmozzuk a halszeletek tetejére úgy, hogy mindenhol beborítsa.

Tehetünk a halak mellé koktélparadicsomot, kapri- vagy olívabogyót is. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 10-15 percig.

Ha elkészült, lapátkanál segítségével tálaljuk nagyobb tányérokra, köretnek burgonyasalátát vagy párolt zöldségeket készítsünk hozzá, egy gerezd zöldcitrommal megcsorgatva fogyasszuk.

(Kaldeneker György receptjei)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!