Fantasztikus gólt lőtt minden idők egyik legjobb női focistája - videó

AMISTOSO, BRAZIL X ARGENTINA JOAO PESSOA 744 Horizontal
PB - Joao Pessoa - 09/20/2021 - AMISTOSO, BRAZIL X ARGENTINA JOAO PESSOA - Marta player from Brazil celebrates her goal during a match against Argentina at the Almeidao stadium for the Friendly game. Photo: Josemar Goncalves/AGIF (Photo by Josemar Gonçalves / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétfőn megrendezett Brazília-Argentína barátságos női labdarúgó-mérkőzésen a brazilok élő legendája, a hatszor a világ legjobbjának választott Marta szenzációs szabadrúgásgólt rúgott.

A 35 éves klasszis a találkozó 37. percében végezhetett el szabadrúgást a kaputól mintegy 17 méterre, és ballal óriási felsőkapufás gólt lőtt. A labda gyönyörűen szállt el a sorfal fölött és védhetetlenül vágódott a hálóba, az argentinok kapusa is teljesen tehetetlen volt. A remekbe szabott találatot a férfiak mezőnyében is minden bizonnyal megirigyelték volna. A nagyszerűen játszó brazilok végül 4-1-re meg is nyerték a mérkőzést.

Marta az elismerésre méltó pályafutása során számtalan remek gólt szerzett, nem véletlenül tartják minden idők egyik legkiválóbb női futballistájának. A brazilok világklasszisát többek között hatszor választották meg az év legjobbjának, a női világbajnokságok történetében ő lőtte a legtöbb gólt.