Problémák néhány ásványvízzel

Vágólapra másolva!
Az Interpress Magazin (IPM) idén márciusi számában részletes tesztet közölt 19 különböző, hazai forgalomban kapható  ásványvizről, illetve az országban hét helyen vett csapvizről. (A cikk innen tölthető le). A szerzők egyrészt a vizek ízvilágát hasonlították össze, másrészt azt vizsgálták, hogy azok kémiai és mikrobiológiai paraméterei megfelelnek-e az előírásoknak.A legtöbb ásványvíz és csapvíz kémiai paraméterei a határértékek alatt maradtak. Ugyanakkor néhány ásványvízzel problémák adódtak. Az Auchan Super Aquában határérték feletti arzéntartalmat és fertőzésveszélyt okozó magas baktériumszámot, a Theodora dús vízben határértéken felüli kalciumtartalmat, míg a Visegrádi dús vízben határérték feletti fluorid-tartalmat találtak. Az IPM megrendelésére két különböző, akkreditált laboratórium (Bálint Analitika és Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal /MGSZH/) által is elvégzett, az Auchan ásványvizeit elemző mérések jegyzőkönyvei a Greenfo.hu további információkat tartalmazó cikkén keresztül is letölthetők.
Vágólapra másolva!