Diszkriminációs pert indított egy műkarú lány

Vágólapra másolva!
Munkahelyi megkülönböztetés miatt perelte be volt munkaadóját egy brit joghallgató hölgy, akit szerinte műkarja miatt ért diszkrimináció egy londoni kereskedelmi cégnél. Állítása szerint műkarja miatt száműzték az eladói térből a raktárba.
Vágólapra másolva!

Riam Dean 25 ezer font (több mint 8 millió forint) kárpótlásért beperelte volt munkáltatóját, az amerikai Abercrombie and Fitch kiskereskedelmi cég londoni vállalatát.

A 22 éves londoni joghallgató a bíróságon azt mondta, hogy engedélyt kapott arra, hogy a műkarját eltakarva pulóverben dolgozzon az Abercrombie elegáns Saville Row-i üzletében. Néhány nap múlva viszont közölték vele, hogy rontja a cég "összképét", és felkérték, dolgozzon inkább a raktárban. Dean elmondta: a vállalat vastag kézikönyvet osztott ki a dolgozók között, amelyben azt is szabályozták, hogy az alkalmazottak hogyan hordják a hajukat és milyen hosszú lehet a körmük. "Hároméves korom óta van műkarom. Ez hozzám tartozik, nem kozmetika" - érvelt a diáklány.

Az Abercrombie and Fitch közleményében leszögezte, hogy diszkriminációellenes politikával rendelkezik. Szerinte a diáklány vallomása nem felel meg a valóságnak. A vállalatot, amelynek székhelye ohiói New Albanyban található, a múltban sokan bírálták amiatt, hogy állítólag csak fiatal, jó kinézetű alkalmazottakat választ a boltjaiba. A cég 2004-ben 50 millió dollárt költött diszkriminációs perek rendezésére az Egyesült Államokban. A tárgyalás szerdán kezdődött.

A hölgyről a Daily Mail újság online változatában kép is megtekinthető.