Istentelenül drága A Minden6ó folytatása

Vágólapra másolva!
Jövőre mutatják be A Minden6ó című Jim Carrey-komédia folytatását, ami a stúdió reményei szerint a nyár nagy sikerfilmje lesz, ám lehet, hogy számításuk mégsem válik be, mert a film elkészítése jóval drágább lett, mint amire számítottak.
Vágólapra másolva!

A Universal Pictures leforgatta a 2003-as A Minden6ó című, Jim Carrey főszereplésével készült vígjátékuk folytatását Evan Almighty címmel (az első rész eredeti címe Bruce Almighty volt). A jövő nyáron mozikba kerülő vígjátéktól a stúdió az első - világszerte összesen 500 millió dollár bevételt hozó - filmhez hasonló sikert remél.

A folytatás főszerepét Steve Carell játssza, aki, ha nem is akkora sztár még, mint Carrey, az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert, köszönhetően a 40 éves szűz-nek és a The Office című tévésorozatnak. Carell egy öntelt kongresszusi képviselőt alakít a filmben, akit Isten (Morgan Freeman) felszólít, hogy építsen bárkát a Föld élőlényei számára, mert özönvíz közeleg.

Elképzelhető, hogy az özönvíz a stúdió nagy reményeit is elmossa, ugyanis az eredetileg sem alacsony, 140 millió dollárosra tervezett költségvetést a film forgatása közben sikerült túllépni, így az alkotás az utómunkálatok megkezdése előtt is már 160 millió dollárba került. A gyártás összköltsége valószínűleg 175 millió dollár körül lesz, és ehhez adódnak majd hozzá a cseppet sem szerény reklámköltségek, amelyekkel együtt a végösszeg könnyedén elérheti a 250 milliót. Ez a szám már önmagában is fejfájdító, de ha figyelembe vesszük azt is, hogy A Minden6ó csak 81 millióba került (reklámköltségek nélkül), akkor máris látható, hogy a siker megismétlése közel sem garantált.

Forrás: [origo]
Steve Carell és Morgan Freeman az Evan Almighty-ban

A költségvetés túllépését több tényezővel magyarázzák: mint az előzetesben is látható, a filmben számos élő állat szerepel, amelyek beszerzése és koordinálása meglehetősen költséges, valamint a hatalmas vihart és árvizet életre keltő számítógépes trükkökkel sem spóroltak az alkotók. A legnagyobb előre nem tervezett kiadást állítólag tizenegy nap virginiai pótforgatás jelentette, amelyre a nem várt rossz idő miatt volt szükség. Ezenfelül a filmhez óriási díszleteket is építettek, például több bárkát, melyek közül a legnagyobb csaknem 140 méter hosszú volt.

A Universal nem igazán engedheti meg magának, hogy bukjon az Evan Almighty-val, mert terveik szerint A Bourne-rejtély harmadik része mellett ez az alkotás lenne a jövő nyári nagy sikerfilmjük. Erre szükségük is van, mert bár a stúdió - köszönhetően olyan sikereknek, mint pl. a Szakíts, ha bírsz - valószínűleg nyereségesen zárja ezt az évet, azért a Miami Vice hatalmas bukása, valamint Brian De Palma The Black Dahliá-jának és az Idlewild című musicalnek a sikertelensége jócskán visszavetette az idei teljesítményüket.