Szállodát építtet Gödöllő a kastély mellett

Vágólapra másolva!
Legalább 120 szobás, négycsillagos szálloda és az ahhoz tartozó létesítmények kivitelezésére és hasznosítására írt ki közbeszerzési eljárást a Gödöllői Királyi Kastély Kht. a kezelésében lévő Grassalkovich-kastély területén. A győztes kilencven évre szóló építési koncessziót kap - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A beruházó feladata lesz a szálloda és a kapcsolódó létesítmények terveinek kidolgozása, az engedélyek beszerzése, az ingatlanon található sörház, kocsiszín és udvarmesteri épület műemlékvédelmi szempontokat is figyelembe vevő rekonstruálása, valamint a szálloda üzemeltetése legalább évi 20 millió forint földhasználati díj fizetése, illetve 10 millió forint teremhasználati díj fizetése mellett.

A pályázatra azok a vállalkozások jelentkezhetnek január 7-ig, amelyek az elmúlt öt évben felépítettek legalább egy négycsillagos szállodát vagy egy kétezer négyzetméteres, többszintes épületet, és tudnak még három, műemléki épületre vonatkozó építési beruházást is igazolni, összesen 2 milliárd forint nettó összegben.

A város képviselő-testülete tavaly decemberben fogadta el a Grassalkovich-kastély és környezete szabályozási tervének és helyi építési szabályzatának módosítását. A kastély helyreállításának és funkcionális hasznosításának tervezése már több mint húsz éve tart.