A világ legdrágább Rolexeként kelt el a színészóriás órája

Paul Newman
American actor Paul Newman, circa 1955. (Photo by Diltz/RDA/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Minden idők legdrágábban elkelt Rolexe lett az, amelyet az egykori hollywoodi színészlegenda, Paul Newman viselt. A Phillips New York-i aukciós ház árverésén közel 18 millió dollárt fizetett érte egy licitáló.
Vágólapra másolva!

Feleségétől, Joanne Woodwardtól kapta Paul Newman azt a karórát, amelyért most 17,8 millió dollárt fizetettek egy aukción. A Rolex Daytona modellt akkortájt ajándékozta neki hitvese, amikor a színész a Győzni Indianapolisban című filmjét forgatta az 1960-as évek végén.

Rajongói imádták érte

Newman valóságos őrületet indított el rajongói körében az óra viselésével. Sokan próbálták utánozni a színész stílusát, ami hihetetlen módon felpörgette a keresletet ez iránt a gyártmány iránt.

A Rolex Daytona éppen ezért a mai napig a márka legsikeresebb modelljének számít.

Az órát James Fox, a színész Nell nevű lányának egykori párja bocsátotta aukcióra. Elmondása szerint, Newman 1984-ben ajándékozta neki az 1968-ban készült órát.

Stílust teremtett az ajándékba kapott Rolexével Forrás: Getty Images/2013 RDA/Rda

Ez csak Rolexből a legdrágább

A Phillips aukciós ház nem fedte fel a vásárló kilététét, aki telefonon adta le győztes licitjét. A 17,8 millió dolláros ár tartalmazza az aukcióval kapcsolatos, a győztest terhelő költségeket is.

Az aukciós ház Newman óráját kikiáltáskor a 20. század legikonikusabb, gyűjtői karórájaként jellemezte, amelyet a színész minden nap viselt, amíg a birtokában volt.

Paul Newman órája kiütötte az eddigi legdrágábban értékesített, sárga arany Rolexet, amelyért „csak" 5 millió dollárt fizetett egy vásárló idén májusban, szintén a Phillip árverésén.

Ugyanakkor nem Newman órája a legdrágább, amely aukción talált gazdára.

Egy Bao Dai modell volt a korábbi rekordtartó Rolex Forrás: Phillips

Egy Patek Phillipe zsebóráért fizették eddig a legtöbbet, 24,4 millió dollárt a Sotheby's 2015-ös aukcióján.

Az 1933-ban készült darabot egy Henry Graves nevű bankár használta.