Eladó Greta Garbo egykori, meseszép otthona

Greta Garbo legendás színművésznő
Vágólapra másolva!
A múlt hónapban 7,25 millió dollárért került piacra a svéd-amerikai filmes legenda, Greta Garbo régi manhattani otthona. Júliustól pedig már a Los Angeles-i lakása is vevőre vár, ez utóbbi kikiáltási ára 12 millió dollár. Az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy mindkét ingatlan gyökeresen átalakult azóta, hogy a színésznő használta. A Los Angeles-i álomlakásról a dirt.com közölt exkluzív részleteket és felvételeket.
Vágólapra másolva!

Az 1920-as évek közepétől kezdve a négyszeres Oscar-jelölt színésznő számos ingatlanban lakott Los Angeles-szerte.

Greta Garbo legendás színművésznő Forrás: AFP

Kezdetben a Santa Monica-i Miramar Hotel egyszerű apartmanjában, később pedig a sokkal fényűzőbb Beverly Hills Hotel-hez tartozó családi házban lakott.

Az 1930-as évek elején, amikor a filmgyártás a némafilmekről áttért a hangosfilmekre, Garbo egy rövid ideig Beverly Hills Crest Streets negyedében élt,

egy olyan házban, amely akkoriban a barátja (és állítólagos szeretője), a híres brit zenekarvezető, Leopold Stokowski tulajdonában volt. Ez az ingatlan került most árverésre.

Az adóbevallások szerint az ingatlant 2003-ban Nicole Sassaman tervező/építő vásárolta meg 1,4 millió dollárért. A szakember csak azt tette, amit kollégái is bizonyára megtettek volna:

radikálisan átalakította az egykor szerény domboldali házat,

amiből végül egy háromszintes, hat hálószobával és öt és fél fürdőszobával rendelkező, majdnem 4.700 négyzetméteres modern villát varázsolt.

2006-ban pedig 7,5 millió dollárért eladta jelenlegi tulajdonosának, egy nevadai székhelyű vállalati konszernnek. A meredeken lejtő, több mint egyharmad hektáros telken álló, háromemeletes ház pazar kilátással büszkélkedhet a Century City városnegyedre.

Az impozáns épületben egy légtérben található a nappali és az étkező és egy tágas konyha is.

A nappali egyik üvegajta egy félköríves erkélyre nyílik, míg egy másik az úszómedencéhez és a gyógyfürdőhöz vezet bennünket.

A földszinten két hálószoba van, egyikhez egy íves betonkandalló és egy különleges fürdőkád is tartozik.

Az emeleten két további hálószoba található egy közös fürdőszobával, egy privát fürdőszoba és egy hatalmas erkély is kilátással a hegyekre, a kanyonra és a városra. A házban az alsó szinten elrejtettek egy félreeső extra lakosztályt is fürdőszobával és nagy terasszal.