Eladó Greta Garbo egykori otthona

Greta Garbo legendás színművésznő
Vágólapra másolva!
Greta Garbo 1925-ben érkezett meg Hollywoodba, és a színésznő az egyik bérelt ingatlanból a másikba költözött. Most eladó az egyik ilyen ház, amelyben Garbo a Ninocska 1939-es megjelenésekor lakott.
Vágólapra másolva!

Greta Garbo a hollywoodi karrierje során bérelt ingatlanokban élt, és a filmrajongók örömére most eladóvá vált az egyik ilyen ház. A beszámolók szerint Garbo itt lakott a Ninocska 1939-es megjelenésekor.

A Los Angeles-i Crest Streets negyedben található ház meredek domboldalon fekszik egy visszafogott környéken, elzárva az átmenő forgalomtól. Az ingatlant jelenleg 10 millió dollárért (kb. 3,58 milliárd forint) árulják, ami lényegesen alacsonyabb annál a 12 millió dolláros árnál, amennyiért 2022 elején először piacra került.

Bár a hírek szerint az épület megőrzött egyes elemeket az egykori hangulatából, tudható, hogy 2000-ben kiterjedt felújítást hajtottak végre rajta. A ház legutóbb 2006-ban cserélt gazdát, akkor 7,5 millió dollárért.

A háromemeletes, 437 négyzetméter lakóterületű ingatlanban öt hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található. A hátsó kertben egy kicsi, végtelenített hatású medencét alakítottak ki, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. A medence alatt egy füves terasz, illetve egy szabadtéri társalgórész található.

Garbo 1941-ben, 36 évesen (karrierje csúcsán) vonult vissza a filmezéstől, majd évekkel később New Yorkban telepedett le, ahol vásárolt magának egy három hálószobás lakást. A színésznő itt élte le az életét az 1990-es haláláig. Az elegáns otthont továbbra is Garbo családja birtokolja, és bár tavaly 7,25 millió dollárért meghirdették, mivel nem volt rá vevő, végül visszavonták a piacról.

Forrás: Robb Report