Leesik az álla, ha meglátja minden idők legdrágább adventi naptárját

adventi naptár, luxus, karácsony, ajándék
A világ legdrágább adventi naptára ötven kilogrammot nyom
Vágólapra másolva!
A világ legdrágább adventi naptárát egy névtelenségbe burkolózó dúsgazdag svájci család megrendelésére készítették el. Méregdrága órák, gyémántok és műalkotások is vannak benne. Nem véletlen, hogy az ára egészen elképesztő, több, mint 10 millió dollár (3,5 milliárd forintért) - tudta meg a New York Post. 
Vágólapra másolva!

"A naptár egy dúsgazdag ügyfelem megbízásából készült, aki a családja számára kereste a legkülönlegesebb és legeredetibb karácsonyi ajándékokat, egyesítve a közös családi és az egyéni ajándékokat. Ennek az ajándéknak a középpontjában egy világ körüli luxusutazás állt. A család a következő évben a világ számos pontjára tervezett ellátogatni, 5 csillagos szállodákban pihenve. A karácsonyt New York-ban, a szilvesztert pedig már Dubai-ban akarták tölteni. Ezt követően pedig minden hónapban más országba utaztak. Az adventi kalendárium ablakaiba pedig olyan tárgyakat kértek, ami a világkörüli "turné" egyes állomásaihoz rejt szórakoztató meglepetéseket. Röviden tehát egy olyan adventi naptárat kellett készítenem, ami a karácsony napjait idézi, és megfelel az izgalmas utazási programnak is" - magyarázta Instagram posztjában Debbie Wingham.

A naptár tervezése során a dizájner úgy döntött, hogy minden egyes ablakba az adott helyszínekre utaló méregdrága dolgokat helyez el, amelyek mögé a célállomások jellegzetességét ő maga festi meg. A naptár hátterének megfestése mintegy három hétig tartott. A naptár teljes elkésztésére a művésznőnek egy évre volt szüksége.

A naptárban található tárgyak között szerepel egy gyémántokkal díszített, 23.216 dolláros (nyolcmilió forintos) párizsi Chanel-táska, egy 87.559 dolláros (harmincmillió forintos) gyémántokkal és smaragdokkal kirakott csillogó arany arab lámpa, Dubai-ra utalva. Disneyland-et egy gyémántokkal kirakott Disney-dísz jelképezi, az olaszországi út meglepetése egy Milánó - Ferrari műalkotás, ami a Ferrari 488 Pista autót szimbolizálja. A hab a tortán a Cartier, a Louis Vuitton, a Goyard és a Chanel újrahasznosított termékeit rejtő ablakok.

A naptár méretét és tömegét tekintve sem mondható hagyományosnak, hiszen közel egy méteres és majdnem 50 kilogrammot nyom. Külseje újrahasznosított ébenfából készült, és fekete gyémántfestékkel lakkozott.

Az Origo folyamatosan nyomon követi az adventi naptárak divatját, korábban egy összeállítást is készített a legdrágábbakról és legkülönlegesebbekről.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.