Előkerült egy bontatlan csomagolású, első iPhone, elképesztő összeget adhatnak érte

Vágólapra másolva!
Árverésen értékesítenek egy bontatlan csomagolású 2007-es iPhone-t. Az Apple első iPhone-termékei ma akkori áruk többszázszorosáért cserélnek gazdát, már amikor felbukkan azokból egy-egy eredeti példány.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint még nagyjából két hétig lehet licitálni egy eredeti iPhone 4GB készülékre. Az első iPhone-t az Apple képviseletében 2007. január 9-én mutatta be Steve Jobs. A készülék megjelenése alapvető technológiai és telefonhasználati szokásokat indított el.

Ezért az eredetileg 499 dollárba kerülő elektronikai eszköz napjainkra a gyűjtők afféle Szent Gráljává vált. 

Nagyon ritkán fordul elő, hogy felbukkan belőle új, bontatlan csomagolású példány. Ha megtörténik, akkor vagyonokat fizetnek azok, akik feltehetően gyűjtőként szeretnék azt birtokolni.

steve jobs, stevejobs, apple, iphone
Steve Jobs 2007. január 9-én az első iPhone-készülékkel a kezében
Fotó: AFP / AFP PHOTO / TONY AVELAR

Az LCG Auctions már a harmadik ilyen készülékét értékesíti licitálással. Korábban két bontatlan készüléket adtak el ezen a módon: az elsőért 190 ezer dollárt, a másodikért 133 ezer dollárt fizetett vevője tavaly.

A 190 ezer dolláros ár 380-szor több, mint a 2007-es kereskedelmi ára a készüléknek.

Most egy harmadik iPhone 4GB készülket kínálnak megvételre. Licitára jelenleg 11 ezer dollár felett jár, de az aukciósháznál abban bíznak, hogy két hét múlva, 

az árverés lezárásánál, legalább 100 ezer dollárt fizet majd érte a győztes licitáló. Ez kb. 36 millió forint.

Ahogy az Origo megírta, 2022-ben a készülék 8 GB-os változatából is eladtak egy eredeti csomagolású példányt, közel 40 000 dollárért.