Putyinhoz látogat Orbán Viktor

Események

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Budapesten.
(Paks II.)2015.02.17.
Vágólapra másolva!
Február 17-e van, szerda, Donát napja. Több neves színészünk is ma ünnepli a születésnapját, és épp 100 éve halt meg az egyik legnagyobb magyar csillagász. Ma is marad a borús idő, de idővel a nap is kisüthet. Orbán ismét Putyinnal találkozik, nagy a dugó a Budaörsi úton, és rálőttek egy férfira Pécelen. Ferenc pápa elvesztette a hidegvérét, Miskolcon egyelőre nincs káosz a sztrájk miatt, Vujity Tvrtkót megalázták, Orbán Viktort pedig egy újsághirdetésben vádolják bűncselekménnyel. Ez történt a világban és Magyarországon éjjel és szerda reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül53 bejegyzés
07:51
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Micsoda nap ez a mai!

Február 17-e van, szerda, a Donátok ünneplik névnapjukat. A magyar színházban különösen ünnepi nap a mai: ezen a napon született Cserhalmi György, a nemzet színésze (68 éve), a Kossuth-díjas Eperjes Károly (62 éve) és a Jászai-díjas Ónodi Eszter is (43 éve). Ma ünnepel Dévai Nagy Kamilla énekes, előadó (66 éves) és Illényi Katica hegedűművész (48 éves) is, sőt, Paris Hilton is ma 35 éves.

A francia színházi író, Moliere épp 343 éve halt meg a színpadon, játék közben, a német költő és író Heinrich Heine 160 éve nincs velünk, de a legkerekebb évforduló Konkoly-Thege Miklós magyar csillagászhoz kötődik: ő ma 100 éve hunyt el.

07:51
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

A sok eső közben a nap is kisüthet

A mai napon is folytatódik az erősen felhős, borongós időjárás az ország nagy részén, de napközben délen, délkeleten felszakadozhat a felhőzet, átmenetileg a nap is kisüthet. Már kevesebb helyen, de még ezen a napon is eshet, kezdetben az Alpokalja csúcsain havazás sem kizárt. A nyugati tájakon 4-7°C várható, viszont keleten, délkeleten és délen 15-17°C is lehet.

07:51
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy dugó lesz délelőtt a Budaörsi úton

A Budaörsi úton befelé lezárják a belső sávot a Sasadi úttól a Pannonhalmi útig 10 és 14 óra között útépítés miatt, ezért csak két sáv lesz járható – jelezte a BKK. Az Irinyi József utcában a Petőfi híd felé lezárták a külső sávot a Budafoki út után, mert vízvezetéket javítanak, a Budai alsó rakparton a Bertalan Lajos utcai felhajtóban pedig csak egy sávon lehet haladni, mert javítják a támfalat. 

07:52
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Csak máig biztos az agglomerációs tömegközlekedés

Az agglomerációs járatok február 17-ig közlekednek biztosan – jelentette ki Tarlós István egy januári sajtótájékoztatón. Ugyanis a ma 9 órakor kezdődő közgyűlési ülésig kell elkészülnie az állam és a főváros közötti megállapodásnak, és ma döntenek a költségvetésről is. Tarlós korábban azt mondta: ha az agglomerációs közlekedés visszavétele csúszna, akkor a főváros meghitelezi a költségeket, de ezt be fogja hajtani az államon.

Tarlós István főpolgármester egy januári sajtótájékoztatón Forrás: MTI/Máthé Zoltán
07:54
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Zavargásokra számítanak Koszovóban

Koszovóban ma van a függetlenség napja, mivel 2008-ban ezen a napon kiáltotta ki a prishtinai parlament egyoldalúan az ország függetlenségét. Az ellenzéki pártok szerdára, a nyolcadik évfordulóra nagyszabású tiltakozó megmozdulást jelentettek be Prishtinába.

A január 9-i, prishtinai kormányellenes tüntetés egy pillanata Forrás: AFP/Driton Vitia

Az ellenzék szeptember óta akadályozza a parlament munkáját azt követelve, hogy Isa Mustafa kormányfő vonja vissza aláírását a Szerbiával augusztusban Brüsszelben kötött megállapodásról. A szerdára meghirdetett tüntetések a polgári elégedetlenséget hivatottak demonstrálni. A becslések szerint több ezren lesznek a megmozduláson, ezért a rendőrség jelentős biztonsági intézkedéseket helyezett kilátásba.

08:01
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Jól jár, aki várt a tankolással

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A mérsékléssel a benzin átlagára 298-299 forintra, a gázolajé pedig 296-297 forintra csökkent.

08:04
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Villamospótló a 14-es vonalán

A 14-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik Káposztásmegyer, Megyeri út és Rákospalota-Újpest vasútállomás között áramellátási hiba miatt - jelezte a BKK.

08:09
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor újra Putyinnal találkozik

Moszkvában tárgyal ma Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök. A megbeszélésen várhatóan szóba kerülnek többek között közös energetikai projektek. A Kreml tájékoztatása szerint a felek megvitatják majd a kétoldalú együttműködés erősítésének lehetőségeit, többek között a Vlagyimir Putyin napra pontosan egy évvel ezelőtti budapesti látogatásán elért megállapodások végrehajtásával összefüggésben. A megbeszélések napirendjén a kulturális együttműködés szerepel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök egy évvel ezelőtt Fotó: Dudás Szabolcs - Origo
08:12
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Újra jár a 14-es villamos

Alig néhány percig volt fennakadás a 14-es villamos közlekedésében: a korábbi hibát már javították, így újra teljes vonalon járnak a villamosok - közölte a BKK.

08:17
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Gyengült a forint az euróhoz képest

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerda reggelre: az euróhoz, a svájci frankhoz és a japán jenhez képest gyengült, míg a dollárral szemben erősödött. Reggel hét órakor az eurót 311,44 forinton, a dollárt 278,99 forinton, a svájci frankot 282,76 forinton, a japán jent pedig 2,4497 forinton jegyezték.

08:22
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Fidesz-közeli cég miatt titkolózhat a kormány

„Nem a csomagküldő üzletág titkai féltheti a kormánypárt a Magyar Postától való közérdekű adatigénylés csorbítása céljából beadott törvénymódosító javaslatával” – írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a kormány inkább azt szeretné megakadályozni, hogy a Posta és a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó FHB-csoport között létrejött szerződések nyilvánosságra kerüljenek. A napilap szerint ugyanis a Magyar Posta Befektetési Zrt.-n keresztül egy részben magáncég által tulajdonolt vállalkozás használ állami erőforrásokat.

A Magyar Nemzet címlapja február 17-én Forrás: Origo
08:29
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre több a dugó Budapesten

Lelassult a haladás a Váci úton befelé az Árpád útig, a Pesti alsó rakparton déli irányban a Dráva utcától az Erzsébet hídig, illetve a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópont közelében. Akadozva halad a forgalom a 10-es főúton befelé az Ürömi út előtt, a 11-es főúton az M0-tól a Pünkösdfürdő utcáig, az M3-as bevezetőjén a Szerencs utca előtt, valamint a csepeli II. Rákóczi Ferenc úton mindkét irányban az M0-s autóút közelében – közölte a BKK.

08:34
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Dél-Karolinában Trump és Clinton a befutók

A republikánus szavazók körében 16 pontos előnye van Donald Trumpnak Dél-Karolina választói körében. A demokraták között Hillary Clinton a nyerő, aki 18 ponttal vezet Bernie Sanders előtt a CNN/ORC felmérése szerint.

Donald Trump támogatói New Hampshire-ben, február 9-én Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle
08:38
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Tűzvész volt a nyolcadik kerületben

A VIII. kerületi Diószegi Sámuel utca egyik házának 120 lakásában nincs áram egy kora reggeli tűz miatt. A háromemeletes épület alagsorában csaptak fel a lángok, emiatt megsérült a ház elektromos rendszere is, és le kellett választani a hálózatról. A szolgáltató dolgozik a probléma elhárításán. A helyzet miatt három család kért ideiglenes elhelyezést.

08:43
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Megalázták Tvrtkót és Demcsák Zsuzsát

Tanúként idézték be Vujity Tvrtkót Demcsák Zsuzsa volt férjének büntetőügyében, a lopással, rongálással és testi sértéssel vádolt volt férj ugyanakkor nem tett fel egy kérdést sem a műsorvezetőnek, mivel szerinte a tanú „nem elfogulatlan”: a Bors beszámolója szerint a férfi azzal vádolta Demcsák Zsuzsát és Tvrtkót, hogy „túl közeli” kapcsolatban álltak egymással.

A Bors címlapja február 17-én Forrás: Origo
08:48
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Kivégeztek egy rablógyilkost Texasban

Az egyesült államokbeli Texasban helyi idő szerint kedd este végrehajtották a halálos ítéletet a 44 éves Gustavo Garcián, akit két rablógyilkosságért ítéltek halálra még 1990-ben. A férfi Dallas egyik elővárosában, egy szeszes italokat árusító boltban lőtte agyon az eladót. A halálos ítéletet a huntsville-i börtön kivégzőszobájában méreginjekcióval hajtották végre. Ez volt az 534. kivégzés 1976 óta, amikor is az Egyesült Államok legfelső bírósága visszaállította a halálbüntetést.

08:53
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nehezebb lesz átkelni az osztrák határon

Komoly fennakadásokra számíthatnak Hegyeshalomnál és Szentgotthárdnál az Ausztriába tartó utazók tavasztól, az osztrák állam ugyanis a menekültáradat elleni védekezés jegyében meg akarja erősíteni több ellenőrzési pontját – írja a Népszabadság. A lap információi szerint a magyar hatóságok mostantól bármikor képesek hét napon belül lezárni a magyar-román határt.

A Népszabadság címlapja február 17-én Forrás: Origo
08:57
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a Szilágyi Erzsébet fasoron

Baleset történt a Szilágyi Erzsébet fasoron befelé a Széll Kálmán térnél, minden irányból torlódásra számíthatnak – közölte a BKK. Telítettek a sávok az M1/M7-es közös szakaszán befelé az Egér úttól, a Szentendrei úton szintén befelé a Kaszásdűlőig.

09:02
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Terhes nőket fertőzött meg a Zika-vírus

Hat terhes nő fertőződött meg a Zika-vírustól Mexikóban az egészségügyi minisztérium közlése szerint – írja az AFP. Mexikóban – a hat nővel együtt – eddig 80 fertőzöttről tudnak.

09:07
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nem tárgyalnak a tanárokkal bérkövetelésekről

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a Köznevelési Kerekasztal „az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek” – mondta az állami tévé szerda reggeli műsorában. Rétvári Bence szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezeti átalakításairól várható a leggyorsabb megegyezés, ugyanakkor vannak pontok, ahol a kormányzat nem kíván változtatni; ezek között említette az állami intézményfenntartást és az ingyenes tankönyvellátást. Bérkövetelésekről a minisztérium nem tud tárgyalni – mondta.

Rétvári Bence egy sajtótájékoztatón a minisztériumban 2016. február 16-án Forrás: MTI/Máthé Zoltán
09:12
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nem érzi magát túl jól a drogbáró

A mexikói Sinaloa kartell nemrég újra letartóztatott főnöke, Joaquin „El Chapo” Guzmán az ügyvédje közlése szerint nagyon rosszul érzi magát a maximális biztonságú börtönben: a drogbáró „fizikai és mentális kínzásra” panaszkodik, mivel elmondása szerint az őrök kétóránként felébresztik őt. „Zombivá változtatnak” – panaszkodott a CNN beszámolója szerint.

Joaquin „el Chapo” Guzmán, azaz a Köpcös Forrás: AFP Photo / PGR
09:17
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedés várható az európai tőzsdén

Mérsékelt emelkedéssel nyithatnak a vezető európai értéktőzsdék szerdán.  Az IG Markets londoni elemző cég a határidős indexek alapján arra számít, hogy a londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 34 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 50 ponttal, a párizsi CAC-40 pedig 22 ponttal növekedhet nyitáskor.

Fontosabb, piacmozgató hatású makroadat nem várható Európából, a tengerentúlon pedig közép-európai idő szerint este 8 órakor teszi közzé az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvet.

09:21
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Bokszbajnok: A melegek rosszabbak az állatoknál

Elnézést kért a nyolcszoros bokszbajnok Manny Pacquiao, amiért korábban azt mondta: „a meleg emberek rosszabbak az állatoknál” –írja a CNN. A 37 éves sportoló a Fülöp-szigeteki választásokon is indul.

Manny Pacquiao edzés közben, február 16-án Forrás: AFP/Ted Aljibe
09:29
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

56 millió dolláros terv a Zika-vírus ellen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) új jelentése szerint 56 millió dollárra van szükség a Zika-vírus elleni védekezéshez – írja a USA Today. A WHO egy 32 oldalas akciótervet is közzétett, amely június végéig határozza meg a védekezéshez szükséges lépéseket.

Megállítanák a vírust Forrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Jorge Hely
09:33
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a sztrájk Miskolcon

Megkezdődött a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozóinak sztrájkja szerdán. A cégnél működő szakszervezetek egyebek között a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni.

09:38
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Botka is érintett lehet a parkolási botrányban

Hatra nőtt a szegedi parkolási botrány gyanúsítottjainak száma. Az ügyben Botka László polgármester, a helyettesei, a város jegyzője és az önkormányzat parkolási társaságának vezetői is érintettek lehetnek – írja a Magyar Idők. A 2008 és 2012 között kiosztott ingyenes parkolási bérletekkel az elkövetők 100 milliós kárt okozhattak a városnak.

09:42
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Megválasztották a legszebb kutyát

CJ-t, a német rövidszőrű pointert választották a legszebb kutyának a New York-i Madison Square Gardenben, az idén száznegyvenedszer megrendezett kutyakiállításon 2016. február 16-án.

CJ és kiképzője, Valerie Nunes-Atkinson Forrás: MTI/EPA/Justin Lane
09:47
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Kilométeres kocsisor torlódott fel

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a 33. kilométernél, a Babati pihenőhelynél mintegy kilométeres kocsisor torlódott fel.

09:47
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Rangadót nyert a hokiligaelső

A ligaelső Washington Capitals óriási csatában, az utolsó percekben ütött gólokkal győzte le 3-1-re a vendég Los Angeles Kings együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapjának rangadóján.

Trevor Lewis (Los Angeles Kings) és Evgeny Kuznetsov (Washington Capitals) Forrás: AFP/2016 Getty Images/Rob Carr
09:52
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nem kell félni a menekülthullámtól

Ha a menekültek egymilliós számát Európa ötszázmilliós lakosságával hasonlítjuk össze, nem kell félelemről vagy idegességről beszélni – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Éric Fournier budapesti francia nagykövet. Hozzátette: a párizsiakból is eltűnt már a novemberi terrortámadás utáni félelemérzet.

A Magyar Nemzet február 17-i interjúja Forrás: Origo
09:55
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Pénzbüntetés a vak komondoros képviselőnek

Megúszta egy 420 ezer forintos pénzbüntetéssel az élettársát megverő, majd az esetet a család vak komondorára fogó egykori fideszes képviselő, Balog József.

10:00
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Éhínséget okozhat az El Nino

Mivel a szárazság és az áradások tönkretették a termést, közel 100 millióan maradtak élelem nélkül Nyugat-Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában. Az El Nino jelenségnek kitett régiók így a Zika-vírussal szemben is kevésbé ellenállóak – figyelmeztet az ENSZ a The Guardian beszámolója szerint.

10:05
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

A GDP 75,5%-a az államadósság

A negyedik negyedévi nagy törlesztéssel 2015 végére a GDP 75,5 százalékára csökkent az államháztartás európai uniós módszertannal számított úgynevezett maastrichti adóssága a negyedévvel korábbi 78 százalékról – jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

10:09
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nincs felelős a halott statiszta ügyében

Váratlanul rosszul lett, majd meghalt egy statiszta az állami tévé Maradj talpon! című vetélkedője forgatásán tavaly szeptemberben. A vélhetően cukorbetegség és inzulinhiány okozta haláleset ügyében senkinek a felelősségét nem állapította meg a tisztifőorvosi hivatal – írja a Bors. Az elhunyt férje jogi úton szeretné megtámadni a döntést.

A Bors cikke a lap február 17-i számában Forrás: Origo
10:12
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Minimális erősödés a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,19 pontos emelkedéssel, 23 014,07 ponton nyitott szerdán, ami a keddi záró értékéhez képest minimális erősödést jelent.

10:17
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nincs káosz a miskolci sztrájk miatt

Nem okoz fennakadást a reggeli forgalomban a sztrájk Miskolcon – írja a Minap.hu. A portál helyszíni tudósítója szerint sem az Újgyőri főtéren, sem a belvárosban nincsenek sokan a megállókban, a villamosok és a buszok rendszeresen járnak.

10:23
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Kína rakétákat telepített a vitás szigetre

Tajvan megerősítette, hogy Kína föld-levegő rakétákat telepített egy vitatott hovatartozású dél-kínai-tengeri szigetre. A Fox News már február 14-én bemutatott olyan műholdfelvételeket, amelyeken jól kivehető nyolc rakétavető és egy radarrendszer. Vang Ji kínai védelmi miniszter azonban a nyugati média koholmányának minősítette az egészet – számolt be a BBC.

10:28
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

A BAH-csomópont is elesett

Nehéz az előrejutás a BAH-csomóponti felüljárón és a Hegyalja úton befelé és tovább az Erzsébet hídon Pest felé, valamint a Kossuth Lajos utcában az Astoriáig – közölte a BKK. 

Akadozik az előrejutás a Hűvösvölgyi úton, a Pasaréti úton befelé, a Margit körúton a Margit híd irányában, a Krisztina körúton a Széll Kálmán tér felé és a Vérmező úton, illetve a Mészáros utca–Alagút útvonalon a Clark Ádám térig. Továbbra is tart a műszaki mentés és a helyszínelés a Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán térnél, így itt is dugóra kell számítani. 

10:32
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedés az európai tőzsdén

Emelkedéssel nyitottak szerdán a vezető európai értéktőzsdék.  A frankfurti DAX-index 0,28 százalékos, a londoni FTSE-100 index 0,34 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,16 százalékos pluszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,36 százalékkal növekedett.

10:36
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Újsághirdetésben vádolják Orbánt

„Magyarország jobban teljesít, a magyar reformok működnek! Véleményem szerint mindkettő kijelentés előre kitervelt hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció. Ez bűncselekmény!” – olvasható a Népszava szerdai számának címlapján megjelent, negyedoldalas hirdetésen. A „reklám” aláírása szerint Körmendi Stefan, az Europakraft GmbH ügyvezetője üzent unortodox módon a kormányfőnek.

A Népszava címlapja 2016. február 17-én Forrás: Népszava
10:41
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

A magyar szabadság a téma Tajpejben

Szerdán megnyílt a Tajpeji Nemzetközi Könyvvásár. A több mint félmilliós látogatottságú könyves seregszemle idei díszvendége Magyarország. A magyar pavilon megnyitó ünnepségén Hung Meng-chi, Tajvan kulturális minisztere a két nép közötti széles körű kulturális együttműködést méltatta. Beszédében kiemelte, a magyar stand mottójául szolgáló „szabadság, szerelem” Petőfi-idézetet Tajvanon mindenki tökéletesen érti és magáénak érzi – adta hírül a Balassi Intézet.

10:46
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Várják a segélyt az éhező szíriaiak

Holnap várhatóan megérkezik az ENSZ segélyszállítmánya azokba az ostromlott szír városokba, ahol hónapok óta éheznek az emberek – idézte a BBC Staffan de Misturát, a világszervezet megbízottját. A célpontok között szerepel Madaja is, ahol már sokan éhen haltak. Bassár el-Aszad kormánya beleegyezett, hogy hét térségbe átengedi a segélyszállítmányokat. Az ENSZ becslései szerint félmillió ember él az ostromlott városokban.

Szíriaiak várnak ételosztásra február 3-án Moadamijet al-Sam városban, Damaszkusz közelében Forrás: AFP/Pawel Krzysiek
10:51
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Elveszítette önuralmát Ferenc pápa

Ritka pillanatot rögzített egy szerdán napvilágra került videofelvétel a mexikói körúton lévő Ferenc pápáról: a hívekkel általában nyugodt és készséges katolikus egyházfő elveszítette önuralmát, amikor az összegyűlt tömeg üdvözlésekor valaki elrántotta, így majdnem ráesett egy kerekesszékben ülő gyermekre.

A The Telegraph videója az esetről

10:56
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek egy sepsiszentgyörgyi bírót

Korrupció gyanújával őrizetbe vették szerdán a sepsiszentgyörgyi bíróság elnökét, Elena Poiana bírót. A bírót azzal gyanúsítják, hogy 2015 augusztusában – a Hargita megyei törvényszék bírójaként – 10 ezer lej (700 ezer forint) csúszópénzt fogadott el azért, hogy megszüntesse két, minősített rablással vádolt személy előzetes letartóztatását. 

11:00
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a 71-es főúton

A 71-es főúton, Balatonfűzfő belterületén a 17-es km-nél egy személyautó gyalogost gázolt el. A főutat a helyszínelés idejére lezárták, a forgalmat önkormányzati utakra terelik – Közölte az Útinform.

11:05
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia megvédi a Falkland-szigeteket

Michael Fallon brit védelmi miniszter egy Falkland-szigeteki látogatás során megerősítette: országa megvédi az argentin partoktól nem messze elhelyezkedő szigetcsoportot. Mint elmondta, minisztériuma a következő évtizedben 180 millió fontot fog költeni a védelmi rendszer megerősítésére. Egy évtizede ez volt az első eset, hogy egy brit védelmi miniszter látogatta meg a konfliktusos múltú szigeteket – írja a BBC.

Mementó az 1982-es háborúból: egy argentin tank maradványai a Falkland-szigeteken Forrás: AFP/Daniel Garcia
11:09
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Érdemes elkerülni a Budaörsi utat

A Budaörsi úton befelé lezárják a belső sávot a Sasadi út és a Pannonhalmi út között 14 óráig útépítés miatt, ezért csak két sáv lesz járható – írja a BKK. Az arra autózóknak érdemes másik útvonalat keresniük.

11:13
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Mínuszban zárt az ázsiai tőzsde

Kína kivételével mínuszban zártak a nagyobb ázsiai értéktőzsdék irányadó indexei szerdán, miközben tovább erősödtek a kételyek a kőolaj-kitermelés nemzetközileg összehangolt korlátozását illetően. A Morgan Stanley Capital International, a világ egyik legnagyobb befektetési szolgáltatója által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,6 százalékos mínuszba került, noha a nap első felében még 0,4 százalékos nyereségben is járt. 

Kínában megfordult a kereskedés iránya, és végül nyereségben zártak a tőzsdék, miután több szabályozó hatóság, köztük a jegybank, valamint a banki és a tőzsdei felügyelet azt ígérte, hogy támogatja a pénzforrások minél erősebb beáramlását a reálgazdaságba. 

11:21
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Egy iPhone feltörésére utasít a bíróság

Egy amerikai bíró felszólította az Apple-t, hogy a cég segítsen az FBI-nak egy iPhone feltörésében. A telefon a San Bernardinóban történt lövöldézés egyik elkövetőjéhez tartozik – írja a Daily Mail.

Tüntetés az Apple-termékeket gyártó kínai Foxconn gyárnál 2011-ben Forrás: AFP/Antony Dickson
11:24
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

A halálsoron esett teherbe egy rab

Gondatlanság vádjával felfüggesztettek az állásából négy börtönőrt Vietnamban, mert állapotos lett egy halálraítélt. A nyomozók szerint a 42 éves nő egy férfi rabtársa segítségét vette igénybe, akitől 2300 dollárnak megfelelő összegért vásárolt spermát, hogy megússza a halálbüntetést. Azt ugyanis életfogytiglanra változtatják olyan esetben, ha az elítéltnek háromévesnél fiatalabb gyermeke van – jelentette a BBC a Thanh Nien című vietnami lapra hivatkozva.

Az asszony tavaly augusztusban egy injekciós tűben kapta meg a spermát a rabtársától. A baba áprilisban születik meg.

11:26
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Életfogytiglanit kért Biszkura az ügyészség

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Fővárosi Törvényszékhez címezve benyújtotta a Biszku-perben a törvényszék decemberi ítélete ellen bejelentett fellebbezésének írásbeli, részletes indokolását – tudta meg a Magyar Hírlap. A vádhatóság továbbra is életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kéri.

Biszku Béla a korábbi tárgyaláson Fotó: Polyák Attila - Origo
11:29
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Nadal a második fordulóban

A volt világelső Rafael Nadal továbbjutott a Rio de Janeiróban zajló, 1,548 millió dollár (426 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztorna első fordulójából.

Rafael Nadal a Pablo Carreno elleni meccsen Forrás: AFP / Agęncia Estado
11:30
február 17, 2016
Vágólapra másolva!

Rálőttek egy férfira Pécelen

Többször rálőtt egy férfi szerda reggel Pécelen egy 31 éves férfira, aki a támadás következtében megsérült, a mentők kórházba vitték – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A Pest megyei nyomozók megkezdték a helyszíni szemlét és az adatgyűjtést, valamint az ismeretlen elkövető azonosítását.